Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 velká žlutá cibule (cca 100 g)
- 1 menší cuketa (cca 210 g)
- 2 stroužky česneku
- 2 střední mrkve (2× cca 80 g)
- 2 větší kuřecí prsa (2× cca 250 g)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička římského kmínu (můžete vynechat)
- 400 ml vody (nebo kuřecího vývaru, případně vody s kuřecím bujónem)
- 200 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- Šťáva z ½ menšího citronu
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- Rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a společně s cuketou ji nakrájejte na tenčí půl kolečka. Česnek oloupejte a nakrájejte ho nahrubo. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 0,5 cm. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- 2Poté si vezměte velkou, hlubokou pánev a na silném plameni v ní rozehřejte řepkový olej. Následně do pánve vložte nakrájená kuřecí prsa, osolte je a opékejte 2–3 minuty na silném plameni. Poté plamen snižte na střední stupeň, přidejte do pánve nakrájenou cibuli a opékejte další 2–3 minuty. Následně přidejte nakrájený česnek, kari koření a římský kmín a vše opékejte dalších 30–60 sekund. Poté do pánve přidejte nakrájenou mrkev a cuketu, vše zalijte 400 ml vody a vařte na středním až silném plameni, dokud se nevypaří ¾ vody, což potrvá asi 10–12 minut. Po této době plamen snižte na mírný stupeň, do pánve přilijte smetanu a celou směs nechte ještě 1–2 minuty vařit.
- 3Nakonec pánev odstavte z plamene, kuřecí kousky v kari omáčce dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Hotovou směs rozdělte na 5 porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.