Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g květáku
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 190–195 °C a připravte si pekáč (30 cm × 25 cm).
  • 2
    Oloupejte cibule a česnek, vložte je do mixéru a nahrubo nasekejte. Květák omyjte, odeberte růžičky, přidejte je k cibuli a česneku a poté celou směs v mixéru rozmixujte na drobné kousky, které budou připomínat rýži. Jemně nasekejte petrželovou nať.
  • 3
    Na pánvi si na středním plameni rozpalte 3 lžíce oleje, přidejte květákovou směs z mixéru a opékejte ji 5–7 minut na středním plameni. Poté do pánve přidejte 50 ml vody a petrželovou nať, směs v pánvi promíchejte a přesuňte ji do připraveného pekáče.
  • 4
    Omyjte a očistěte kuřecí prsa a vložte je do mísy. Přidejte k nim tymián, rozmarýn, sůl a pepř, promíchejte a okořeněné maso položte na květákovou rýži v zapékací nádobě. Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte 27–30 minut při 190–195 °C.
  • 5
    Hotové kuřecí s květákovou rýží rozdělte na 4 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY