Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 600 g květáku
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 600 g kuřecích prsou
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 190–195 °C a připravte si pekáč (30 cm × 25 cm).
- 2Oloupejte cibule a česnek, vložte je do mixéru a nahrubo nasekejte. Květák omyjte, odeberte růžičky, přidejte je k cibuli a česneku a poté celou směs v mixéru rozmixujte na drobné kousky, které budou připomínat rýži. Jemně nasekejte petrželovou nať.
- 3Na pánvi si na středním plameni rozpalte 3 lžíce oleje, přidejte květákovou směs z mixéru a opékejte ji 5–7 minut na středním plameni. Poté do pánve přidejte 50 ml vody a petrželovou nať, směs v pánvi promíchejte a přesuňte ji do připraveného pekáče.
- 4Omyjte a očistěte kuřecí prsa a vložte je do mísy. Přidejte k nim tymián, rozmarýn, sůl a pepř, promíchejte a okořeněné maso položte na květákovou rýži v zapékací nádobě. Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte 27–30 minut při 190–195 °C.
- 5Hotové kuřecí s květákovou rýží rozdělte na 4 porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.