Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 malou žlutou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíci řepkového oleje
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 50 g mražené kukuřice
  • 3 střední papriky kapie
  • 50 g eidamu
  • ½ hrsti čerstvé petrželové natě

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si oloupejte a najemno nakrájejte cibuli. Česnek oloupejte a prolisujte.
  • 2
    Následně si vezměte větší pánev a na silném plameni v ní rozehřejte řepkový olej. Poté do pánve vložte mletého hovězí maso a opékejte ho 4–6 minut na silném plameni. Následně do pánve přidejte rajčatový protlak, nakrájenou cibuli a prolijte zakysanou smetanu, snižte plamen na střední stupeň a opékejte další 2–3 minuty. Po této době pánev sun dejte z plamene, k masové směsi přimíchejte mraženou kukuřici a výslednou směs dejte za tím stranou.
  • 3
    Nyní si dejte předehřát troubu na 250°C na funkci grilu a připravte si pečící nádobu o rozměrech 20 cm × 30 cm. Zatímco se trouba předehřívá, papriky rozkrojte na půl, zbavte vnitřku a naskládejte do připravené pečící nádoby. Eidam si nastrouhejte najemno. Rozkrojené papriky naplňte masovou směsí a posypte nastrouhaným eidamem.
  • 4
    Až se trouba vyhřeje, vložte do ní pečící nádobu a plněné papriky pečte 4–5 minut při 245–250°C, aby se rozpustil eidam. Zatím si najemno nakrájejte petrželovou nať.
  • 5
    Po upečení paprik vyjměte z trouby, posypte nasekanou petrželovou natí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY