Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 malou žlutou cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíci řepkového oleje
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 50 g mražené kukuřice
- 3 střední papriky kapie
- 50 g eidamu
- ½ hrsti čerstvé petrželové natě
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si oloupejte a najemno nakrájejte cibuli. Česnek oloupejte a prolisujte.
- 2Následně si vezměte větší pánev a na silném plameni v ní rozehřejte řepkový olej. Poté do pánve vložte mletého hovězí maso a opékejte ho 4–6 minut na silném plameni. Následně do pánve přidejte rajčatový protlak, nakrájenou cibuli a prolijte zakysanou smetanu, snižte plamen na střední stupeň a opékejte další 2–3 minuty. Po této době pánev sun dejte z plamene, k masové směsi přimíchejte mraženou kukuřici a výslednou směs dejte za tím stranou.
- 3Nyní si dejte předehřát troubu na 250°C na funkci grilu a připravte si pečící nádobu o rozměrech 20 cm × 30 cm. Zatímco se trouba předehřívá, papriky rozkrojte na půl, zbavte vnitřku a naskládejte do připravené pečící nádoby. Eidam si nastrouhejte najemno. Rozkrojené papriky naplňte masovou směsí a posypte nastrouhaným eidamem.
- 4Až se trouba vyhřeje, vložte do ní pečící nádobu a plněné papriky pečte 4–5 minut při 245–250°C, aby se rozpustil eidam. Zatím si najemno nakrájejte petrželovou nať.
- 5Po upečení paprik vyjměte z trouby, posypte nasekanou petrželovou natí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.