Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 375 g širokých rýžových nudlí
- 3 lžíce arašídového másla
- 6 lžic sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- 1 svazek jarní cibulky
- 4 velké mrkve
- 4 vejce
- čerstvý koriandr
- 2 limety
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce sezamu
- nesolené arašídy
- chilli paprička
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 1 lžíce sezamový olej
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžičky sušeného mletého zázvoru
- 2 bílé cibule
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Na slunečnicovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, dokud nebude tmavě hnědá a křupavá. Dáme stranou.
- 2Podle návodu uvaříme nudle. Po uvaření je ihned schladíme pod ledovou vodou a zakápneme sezamovým olejem, aby se nelepily. Mezitím si připravíme arašídovou omáčku. V misce smícháme arašídové máslo, med, sójovou omáčku, 2 lžíce limetové šťávy a olivový olej. Vmícháme rozmačkaný česnek, zázvor a 2 lžíce sezamu. Nakonec přimícháme cca 1 dcl vody, aby vznikla konzistence hustší omáčky.
- 3Mrkev očistíme a škrabkou na brambory ji nakrouháme na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Nejlépe ve woku zprudka orestujeme na 2 lžíce slunečnicového oleje mrkev, světlou část jarní cibulky a najemno nasekanou chilli papričku dle chuti. Na pánvi dáme stranou. Vlijeme rozšlehané vejce a promícháme, dokud nebudou vejce hotová. Nakonec vše společně promícháme a přidáme zelenou část jarní cibulky.
- 4Nudle smícháme s připravenou arašídovou omáčkou a společně ještě zprudka promícháme pouze za pomocí pohybu s pánví se zeleninou a vejcem. Pánev musí být dobře promaštěná, aby se nám nudle neslepily a zůstaly vláčné.
- 5Nudle podáváme posypané sezamem, nesolenými arašídy, smaženou cibulkou, čerstvě nasekaným koriandrem a měsíčkem limety na zakápnutí.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.