Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4 PORCE
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA MOSOVÉ BOMBY

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 2 ks čerstvé italské salsiccie
  • 300 g sýr ementál
  • 250 g pršut Chovaneček
  • 1 bal. pipMaster SPoG rub
  • 1 bal pipMaster Honey ru

PŘÍLOHA

  • Bageta
 

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravte kilo vepřové krkovice a nakrájejte ji zhruba na tří milimetrové plátky. Poté nakrájejte na tenké plátky pršuto a sýr na menší kostky.
  • 2
    Připravte si jeden plátek krkovice, na jeden konec dejte dva plátky pršutu, rozmačkejte kousek salsiccie a do něho zabalte kostičku sýra. Celou kostičku sýra se snažte celou obalit salsicciou.
  • 3
    Tento karbanátek vložte na plátek masa s pršutem a co nejpevněji zabalte. Abyste měli jistotu, že vám rolky budou držet pohromadě, doporučuji je propíchnout jednou až dvěma jehlami. Ten samý postup zopakujte i u ostatních rolek.
  • 4
    Připravte si plechový pekáček a rolky okořeňte grilovacími ruby. Na všechny použijte směs základního koření SPoG ze soli, pepře, cibule a česneku. A na jednu polovinu rolek ještě navíc přidejte dostatečnou vrstvu jemně medového Honey rubu. S takto připravenými rolkami můžete do grilu. Použít můžete jakýkoli v poklopem. Ten roztopte na 180 stupňů.
  • 5
    Gril roztopte na 180 stupňů a grilujte přímou metodou. Rolky vždy po dvou minutách otáčejte po dobu 15 až 20 minut, dokud teplota v mase nedosáhne 75 stupňů.
  • 6
    Bomby z Apulie servírujte nejlépe s teplou bagetou a červeným vínem Doppio Passo Primitivo Rosato Puglia.
pipMaster
Největší grill youtuber u nás David Kubrichta alias pipMaster. Exkluzivně pro vás namíchal několik svých rubů, tedy kořenících směsí. Hoříte zvědavostí, jak recepty s ruby chutnají? Pojďme na to!

SUROVINY NA MOSOVÉ BOMBY

PŘÍLOHA