Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA MOSOVÉ BOMBY
- 1 kg vepřové krkovice
- 2 ks čerstvé italské salsiccie
- 300 g sýr ementál
- 250 g pršut Chovaneček
- 1 bal. pipMaster SPoG rub
- 1 bal pipMaster Honey ru
PŘÍLOHA
- Bageta
POSTUP
- 1Nejprve si připravte kilo vepřové krkovice a nakrájejte ji zhruba na tří milimetrové plátky. Poté nakrájejte na tenké plátky pršuto a sýr na menší kostky.
- 2Připravte si jeden plátek krkovice, na jeden konec dejte dva plátky pršutu, rozmačkejte kousek salsiccie a do něho zabalte kostičku sýra. Celou kostičku sýra se snažte celou obalit salsicciou.
- 3Tento karbanátek vložte na plátek masa s pršutem a co nejpevněji zabalte. Abyste měli jistotu, že vám rolky budou držet pohromadě, doporučuji je propíchnout jednou až dvěma jehlami. Ten samý postup zopakujte i u ostatních rolek.
- 4Připravte si plechový pekáček a rolky okořeňte grilovacími ruby. Na všechny použijte směs základního koření SPoG ze soli, pepře, cibule a česneku. A na jednu polovinu rolek ještě navíc přidejte dostatečnou vrstvu jemně medového Honey rubu. S takto připravenými rolkami můžete do grilu. Použít můžete jakýkoli v poklopem. Ten roztopte na 180 stupňů.
- 5Gril roztopte na 180 stupňů a grilujte přímou metodou. Rolky vždy po dvou minutách otáčejte po dobu 15 až 20 minut, dokud teplota v mase nedosáhne 75 stupňů.
- 6Bomby z Apulie servírujte nejlépe s teplou bagetou a červeným vínem Doppio Passo Primitivo Rosato Puglia.

pipMaster
Největší grill youtuber u nás David Kubrichta alias pipMaster. Exkluzivně pro vás namíchal několik svých rubů, tedy kořenících směsí. Hoříte zvědavostí, jak recepty s ruby chutnají? Pojďme na to!
