Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 ks Pita chleba vhodného k plnění
- 2 ks zralého avokáda
- 6 ks vajec velikosti M
- Cca 300 g cherry rajčat
- ½ červené cibule
- Šťáva z 2ks limety
- Hrst čerstvého koriandru
- 150 g sýru Cheddar
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce nakládaných jalapeno papriček
- 2 lžíce Jack Daniels medové BBQ omáčky
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajčata nakrájíme na malé kousky. Smícháme s najemno nakrájenou cibulí, nasekaným koriandrem a 2 lžíce limetové šťávy. Osolíme, opepříme a dáme do lednice. Avokádo nakrájíme na plátky, cheddar nastrouháme nahrubo. Smíchejte majonézu a 2 lžíce limetové šťávy.
- 2V misce smícháme vejce s 2 lžíce Jack Daniels BBQ omáčkou a osolíme. Jednu čtvrtinu vaječné směsi nalijeme na pánev potřenou olejem a na středním plamenu necháme vejce zatáhnout. Vařečkou omeletu rolujeme směrem od sebe ke kraji pánvičky a k zavinuté první vrstvě přidáme další čtvrtinu vaječné směsi. Zarolovanou část mírně nadzvedneme a směs podlijeme i pod ní. Takto pokračujeme až do čtvrté vrstvy. Vznikne nám Tamagoyaki – japonská omeleta. Omeletu nakrájíme na proužky.
- 3Troubu předehřejeme na 230 °C. Pita chleba lehce pokapeme vodou a opečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 5 minut. Poté odřízneme kousek okraje a vytvoříme kapsu. Ještě horký pita chleba vyložíme sýrem, aby se roztavil. Poté naplníme vaječnou omeletou, avokádem a rajčatovou salsou. Pokapeme limetovou majonézou a podáváme.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.