Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

6 Porcí
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 350 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 50 g bílého cukru krystal
  • 50 g másla
  • 1 lžička sušeného droždí (nebo 10 g čerstvého)
  • Vejce
  • 1 lžička máku
  • Špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Do větší mísy nasypte 350 g hladké mouky a cukr. Přidejte máslo, 150 ml vody, sušené droždí a špetku soli, vše pořádně smíchejte a vypracujte hladké těsto.
  • 2
    Mísu s těstem přikryjte utěrkou a těsto nechte 45⁠–⁠60 minut kynout na pracovní ploše. Mezitím si vyložte pečicím papírem plech
  • 3
    Pracovní plochu si pomoučete 40 g mouky a vyklopte na ni vykynuté těsto, které následně rozdělte na 6 stejně velkých dílků. Jednotlivé dílky vyválejte válečkem na tenčí kolečka silná cca 3⁠–⁠4 mm a každé srolujte do tvaru rohlíku. Srolované těsto jemně uchopte prsty, vytvarujte do podkovy a dejte na vyložený plech. Loupáky dávejte na plech daleko od sebe, jelikož v troubě hodně vyrostou.
  • 4
    Na plechu loupáky přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte je kynout dalších 30⁠–⁠45 minut. Zhruba 10 minut před koncem kynutí začněte předehřívat troubu na 180 °C.
  • 5
    Až loupáky dokynou, rozklepněte si do hrníčku vejce, rozšlehejte ho a loupáky jím potřete. Následně loupáky posypte mákem.
  • 6
    Plech dejte do vyhřáté trouby a loupáky pečte 15⁠–⁠18 minut při 180⁠–⁠185 °C.
  • 7
    Upečené loupáky nechte 10 minut chladnout na plechu a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience