Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 300 g těstovin penne
- 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
- ½ střední okurky hadovky
- 1 větší červená paprika
- 10 cherry rajčátek
- 200 g bílého jogurtu
- 40 g majonézy
- Špetka soli
- Pepř
Ingredience k TIPU
- Rukola
- Polníček
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Vezměte si větší hrnec, napusťte do něj dostatečné množství vody na vaření těstovin a vodu přiveďte na silném plameni k varu. Následně vodu osolte, přidejte do hrnce těstoviny, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 15–16 minut na silném plameni.
- 2Mezitím si nachystejte větší mísu, sceďte tuňáka, okurku a papriku nakrájejte na kostičky a cherry rajčátka nakrájejte na poloviny. Nakrájenou zeleninu i scezeného tuňáka dejte do připravené mísy, přidejte bílý jogurt, majonézu, sůl a pepř a promíchejte.
- 3Až se dovaří těstoviny, sceďte je a důkladně zchlaďte pod studenou vodou. Zchlazené těstoviny nasypte k ostatním ingrediencím do mísy, vše promíchejte a vzniklou směs dejte alespoň na 1 hodinu odležet do lednice.
- 4Po odležení salát vyndejte z lednice, rozdělte ho na 4 porce a podávejte.
Tip
Do salátu můžete navíc přidat čerstvou rukolu nebo čerstvý polníček.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.