Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

10 Porcí
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 100 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 40 g jemně mletých lískových ořechů na vysypání formy
  • 3 vejce
  • 180 g cukru krystal
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 200 g pšeničné mouky hladké
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Troubu dejte předehřát na 180 °C. Poté si nachystejte formu na bábovku, vymažte ji 1 lžící oleje a vysypte mletými lískovými ořechy.
  • 2
    Do větší mísy rozklepněte 3 vejce, přisypte cukr krystal a vanilkový cukr a ručním šlehačem směs šlehejte 2⁠–⁠3 minuty na vysoký výkon, dokud se nevytvoří pěna. Do pěny pak za stálého šlehání pomalu přilijte 100 ml oleje. Následně do mísy přidejte bílý jogurt a citronovou kůru a promíchejte. Do vzniklé směsi prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva a pomocí vařečky obsah mísy vymíchejte v hladké těsto.
  • 3
    Připravené těsto nalijte do vysypané formy a pečte 15 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 4
    Teplotu v troubě snižte na 155⁠–⁠160 °C a těsto pečte dalších 45⁠–⁠50 minut dozlatova. Po této době zkontrolujte, zda je bábovka propečená: Do nejvyššího bodu bábovky zapíchněte špejli a vytáhněte ji ⁠–⁠ pokud je povrch špejle suchý a bez kousků těsta, je bábovka hotová; pokud na špejli ulpívají kousky nedopečeného těsta, pečte bábovku ještě pár minut a následně kontrolu špejlí zopakujte.
  • 5
    Po upečení bábovku vyndejte z trouby a nechte 3⁠–⁠5 minut chladnout ve formě.
  • 6
    Bábovku z formy vyklopte, nechte ji ještě 1⁠–⁠2 hodiny chladnout a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience