Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 1 kg syrových brambor
- 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 500 g kuřecích prsou
- 3 stroužky česneku
- 50 g bílého jogurtu
- kůra a šťáva z 1 středního citronu
Na dip
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst čerstvé pažitky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 g bílého jogurtu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 200 °C a vyložte si pečicím papírem plech.
- 2Brambory očistěte a rozkrájejte na poloviny. Poté si vezměte větší mísu, smíchejte v ní rozkrojené brambory, 2 lžíce oleje, sůl a pepř a ochucené brambory naskládejte na vyložený plech vždy rozříznutou stranou dolů. Plech vložte do trouby a pečte 50–55 minut při 190–200 °C.
- 3Během pečení brambor si připravte marinované kuřecí maso a dip. Začněte přípravou masa: Kuřecí prsa podélně rozřízněte na půl, jednotlivé plátky masa naklepejte paličkou na tloušťku cca 0,5–1 cm a dejte je do středně velké mísy. Poté si oloupejte 3 stroužky česneku, prolisujte je do mísy k masu a přidejte 50 g bílého jogurtu, citronovou kůru, šťávu z 1 citronu, 1 lžíci oleje, sůl a pepř. Celý obsah mísy promíchejte a mísu dejte na přibližně 10 minut odležet do lednice.
- 4Nyní připravte dip: Oloupejte si 1 stroužek česneku a nakrájejte najemno pažitku. Oloupaný česnek následně prolisujte do menší misky, přidejte k němu nakrájenou pažitku, 1 lžíci citronové šťávy, 100 g bílého jogurtu, sůl a pepř a vše promíchejte.
- 5Přibližně 15 minut před dopečením brambor rozehřejte kontaktní gril na střední až silný stupeň ohřevu. Na rozpálený gril vyskládejte marinovaná kuřecí prsa a pečte je při středním až silném ohřevu 4–6 minut, dokud se zcela nepropečou.
- 6Grilovaná kuřecí prsa podávejte s pečenými bramborami a připraveným dipem.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.