Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 5 středních syrových brambor
  • 100 g plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 50 ml polotučného mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vejce

Ingredience k TIPU

  • Pažitka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky (cca 2 cm × 2 cm).
  • 2Nakrájené brambory dejte do středně velkého hrnce, zalijte je dostatečným množstvím vody, osolte a vodu přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen snižte na mírný až střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte 15⁠–⁠18 minut, dokud nezměknou.
  • 3Zatímco se brambory vaří, nakrájejte anglickou slaninu na malé kousky. Poté si nasucho rozehřejte středně velkou pánev a nakrájenou slaninu v ní opékejte 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni.
  • 4Vezměte si menší rendlík, dejte do něj máslo a mléko a na mírném plameni nechte máslo v mléce rozpustit (potrvá to 2⁠–⁠3 minuty). Poté rendlík odstavte z ohřevu.
  • 5Česnek oloupejte a prolisujte.
  • 6Až se uvaří brambory, sceďte je a vložte do větší mísy. Zde k nim přidejte prolisovaný česnek a roztopené máslo s mlékem, připravte si ruční šlehač a směs v míse šlehejte 1⁠–⁠2 minuty na střední výkon, dokud nevznikne jemná kaše. Do kaše následně vmíchejte opečenou slaninu.
  • 7Troubu dejte předehřát na 170 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 8Pomocí lžíce na vyloženém plechu vytvořte 4 hromádky z bramborové kaše a uprostřed každé z nich vytvořte důlek dostatečně velký a hluboký na to, aby se do něj dalo vyklepnout vejce. Poté do každého důlku vyklepněte 1 vejce, které osolte a opepřete.
  • 9Plech s bramborovými hnízdy vložte do trouby a pečte 10⁠–⁠15 minut při 165⁠–⁠170 °C. Vaječné bílky by při pečení měly ztuhnout, ale žloutky by měly zůstat tekuté.
  • 10Po upečení můžete hnízda podávat.
Tip
Bramborová hnízda podávejte s najemno nakrájenou čerstvou pažitkou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Ingredience k TIPU