Doprava

Košík

4 Porce
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 250 g rýžových nudlí v suchém stavu
  • 500 g vepřových kotlet
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 125 g bílých žampionů
  • 1 větší mrkev
  • 1 střední žlutá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • ¼ menší hlávky čínského zelí
  • ½ lžičky mletého chilli

Na omáčku

  • 6 lžic sójové omáčky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička cukru krystal
  • 1 lžička kvasného lihového octa

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Rýžové nudle vložte do hrnce, zalijte je vroucí vodou tak, aby byly zcela ponořené, a hrnec dejte zatím stranou.
  • 2
    Vepřové kotlety nakrájejte na tenké plátky o šířce cca 2 mm (maso krájejte vždy kolmo ke svalovým vláknům). Plátky dejte do menší misky, smíchejte s 1 lžící sójové omáčky, 1 lžící oleje, solí a pepřem a misku dejte do lednice.
  • 3
    Nyní zpracujte houby a zeleninu. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na tenké plátky a česnek nakrájejte nahrubo. Zázvor očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Čínské zelí rozdělte na bílou a zelenou část ⁠–⁠ bílou část zelí nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm) a zelenou část na silnější proužky.
  • 4
    Připravte si menší uzavíratelnou sklenici o objemu cca 200 ml a smíchejte v ní veškeré ingredience na omáčku.
  • 5
    Vezměte si velkou pánev (ideálně wok) a rozehřejte v ní 1 lžíci oleje. Následně do pánve vložte nakrájené maso z lednice a opékejte ho 2⁠–⁠3 minuty na silném plameni. Občas ho promíchejte, aby se z obou stran zatáhlo.
  • 6
    Do pánve přidejte nakrájené žampiony a sůl a opékejte další 3⁠–⁠4 minuty na silném plameni.
  • 7
    Do pánve přidejte nakrájenou mrkev, bílou část zelí, cibuli, česnek, zázvor a mleté chilli a vše opékejte další 2⁠–⁠3 minuty na silném plameni.
  • 8
    Do pánve přidejte zelenou část zelí a vše opékejte ještě 1 minutu na silném plameni.
  • 9
    Obsah pánve zalijte připravenou omáčkou a vše zahřívejte další 1 minutu na silném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Poté vypněte ohřev.
  • 10
    Změklé nudle v hrnci sceďte, rozdělte na 4 porce a podávejte s hotovou vepřovou směsí z pánve.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Na omáčku