Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

6 Porcí
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Bramborová vrstva

  • 1 kg brambor
  • 120 g mléka
  • 55 g másla

Náplň

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velké mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 600 g jehněčího masa
  • 230 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • Hrst čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 140 g mraženého hrášku

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Brambory oloupeme a dáme vařit.
  • 2
    Po uvaření brambor slejeme vodu a přidáme 120 g mléka, 55 g másla, sůl a pepř. Vše pořádně rozmixujeme do krémové bramborové kaše.
  • 3
    Na malé kousky si nakrájíme cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme maso. Dusíme zhruba 10 minut. Nakrájenou zeleninu a rozdrcený česnek přidáme k masu a promícháme.
  • 4
    Přidáme 40 g rajčatového protlaku a 230 ml kuřecího vývaru. Promícháme a necháme směs vařit. Po 5 minutách přidáme mražený hrášek, sůl, pepř, tymián a vaříme dokud maso není měkké.
  • 5
    Masovou směs přendáme do zapékací mísy a na směs navrstvíme bramborovou kaši. Dáme zapéct do trouby na 25 minut na 180 stupňů. Po upečení posypeme pokrm čerstvým rozmarýnem a servírujeme.
Rohlík vaří

Bramborová vrstva

Náplň