Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Bramborová vrstva
- 1 kg brambor
- 120 g mléka
- 55 g másla
Náplň
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 velké mrkve
- 2 řapíky celeru
- 600 g jehněčího masa
- 230 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- Hrst čerstvého rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- 140 g mraženého hrášku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Brambory oloupeme a dáme vařit.
- 2Po uvaření brambor slejeme vodu a přidáme 120 g mléka, 55 g másla, sůl a pepř. Vše pořádně rozmixujeme do krémové bramborové kaše.
- 3Na malé kousky si nakrájíme cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme maso. Dusíme zhruba 10 minut. Nakrájenou zeleninu a rozdrcený česnek přidáme k masu a promícháme.
- 4Přidáme 40 g rajčatového protlaku a 230 ml kuřecího vývaru. Promícháme a necháme směs vařit. Po 5 minutách přidáme mražený hrášek, sůl, pepř, tymián a vaříme dokud maso není měkké.
- 5Masovou směs přendáme do zapékací mísy a na směs navrstvíme bramborovou kaši. Dáme zapéct do trouby na 25 minut na 180 stupňů. Po upečení posypeme pokrm čerstvým rozmarýnem a servírujeme.
