Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 500 g hovězího předního masa
  • 2 lžíce pšeničné mouky hladké
  • 2 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 menší žluté cibule
  • 40 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 bobkové listy
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 30 g másla

Na knedlík

  • 1 starší rohlík
  • 320 g mouky polohrubé
  • 1 vejce
  • 180 ml polotučného mléka
  • 6 g kypřicího prášku do pečiva

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Hovězí maso nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm), vložte ho do větší mísy a smíchejte s hladkou moukou, rozmarýnem, solí a pepřem.
  • 2
    Česnek i cibule oloupejte a nakrájejte je najemno.
  • 3
    Vezměte si větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 40 ml slunečnicového oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 7⁠–⁠8 minut na středním plameni.
  • 4
    Do hrnce přidejte nakrájený česnek, okořeněné maso z mísy a hořčici a celou směs za stálého míchání opékejte dalších 7⁠–⁠8 minut na středním plameni.
  • 5
    Do hrnce přidejte bobkové listy a hovězí vývar, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 60⁠–⁠70 minut, dokud maso nebude měkké.
  • 6
    Než se masová směs dovaří, připravte si knedlík: Ve větším hrnci přiveďte k varu 2 l vody a mezitím si nakrájejte na malé kostičky rohlík. Nakrájený rohlík dejte do větší mísy, přidejte polohrubou mouku, vejce, mléko, kypřicí prášek a 1 lžičku soli, vše smíchejte a vypracujte pevné těsto, ze kterého následně vytvarujte jednu velkou šišku. Až začne vřít voda v hrnci, vložte do ní knedlíkovou šišku, ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a knedlík vařte 18⁠–⁠19 minut. Po uvaření pak knedlík vyjměte z vody, propíchejte ho špejlí, aby se nesrazil, a nechte ho vychladnout na pracovní ploše. Po vychladnutí ho nakrájejte na plátky, a než budete jídlo servírovat, předem si nakrájený knedlík ohřejte.
  • 7
    Až se dovaří masová směs v prvním hrnci, vypněte ohřev, přidejte do hrnce máslo a promíchejte. Následně obsah hrnce rozdělte do 4 talířů, ke každé porci přidejte knedlík a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Na knedlík