Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 1 lžička provensálského koření
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti čerstvé petrželové natě
- 80 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce másla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Kuřecí maso dejte do středně velké mísy a posypte ho provensálským kořením, solí a pepřem.
- 2Nachystejte si pánev, dejte do ní okořeněné maso a zahřívejte 5–7 minut na silném plameni, aby se pozvolna vyškvařil tuk z kůže. Dle potřeby snižte plamen na střední.
- 3Po vyškvaření tuku maso otočte, přidejte do pánve 2 lžíce oleje a maso opékejte dalších 6–7 minut na středním plameni.
- 4Mezitím oloupejte a prolisujte česnek a nakrájejte najemno petrželovou nať.
- 5Opečené maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Plamen snižte na mírný, přidejte do pánve prolisovaný česnek a opékejte ho 30–60 sekund. Poté do pánve nalijte kuřecí vývar a obsah hrnce vařte 1–2 minuty na mírném plameni.
- 6Ze dna pánve seškrábejte veškeré připečené kousky – ty omáčce dodají chuť. Pánev odstavte z plamene, přimíchejte do ní 1 lžíci másla a za stálého míchání nechte máslo ve vznikající omáčce rozpustit. Následně do pánve přidejte nakrájenou petrželovou nať a omáčku dochuťte solí a pepřem.
- 7Opečené kuřecí maso rozdělte do 4 talířů, přelijte připravenou omáčkou a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.