Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti čerstvé petrželové natě
  • 80 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce másla

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Kuřecí maso dejte do středně velké mísy a posypte ho provensálským kořením, solí a pepřem.
  • 2
    Nachystejte si pánev, dejte do ní okořeněné maso a zahřívejte 5⁠–⁠7 minut na silném plameni, aby se pozvolna vyškvařil tuk z kůže. Dle potřeby snižte plamen na střední.
  • 3
    Po vyškvaření tuku maso otočte, přidejte do pánve 2 lžíce oleje a maso opékejte dalších 6⁠–⁠7 minut na středním plameni.
  • 4
    Mezitím oloupejte a prolisujte česnek a nakrájejte najemno petrželovou nať.
  • 5
    Opečené maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Plamen snižte na mírný, přidejte do pánve prolisovaný česnek a opékejte ho 30⁠–⁠60 sekund. Poté do pánve nalijte kuřecí vývar a obsah hrnce vařte 1⁠–⁠2 minuty na mírném plameni.
  • 6
    Ze dna pánve seškrábejte veškeré připečené kousky ⁠–⁠ ty omáčce dodají chuť. Pánev odstavte z plamene, přimíchejte do ní 1 lžíci másla a za stálého míchání nechte máslo ve vznikající omáčce rozpustit. Následně do pánve přidejte nakrájenou petrželovou nať a omáčku dochuťte solí a pepřem.
  • 7
    Opečené kuřecí maso rozdělte do 4 talířů, přelijte připravenou omáčkou a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience