Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 Porce
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 150 g bílé jasmínové rýže v suchém stavu
  • 600 g kuřecích prsou
  • 2 střední žluté cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička chilli vloček
  • 200 ml smetany na vaření
  • 250 ml kuřecího vývaru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Nejprve dejte vařit rýži: Propláchněte ji pod studenou vodou, vložte do menšího hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte na silném plameni k varu. Poté snižte plamen na mírný až střední a rýži nechte vařit 15⁠–⁠20 minut doměkka.
  • 2
    Zatímco se rýže vaří, začněte připravovat kuře na kari. Nejprve omyjte a očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na tenké nudličky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
  • 3
    V pánvi rozehřejte na silném plameni 2 lžíce slunečnicového oleje, následně do pánve vložte nakrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je opékejte 3⁠–⁠4 minuty na silném plameni.
  • 4
    Do pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari koření, chilli vločky, sůl a pepř a vše opékejte další 2⁠–⁠3 minuty na silném plameni.
  • 5
    Do pánve nalijte smetanu a kuřecí vývar, plamen snižte na střední a vše společně vařte 5⁠–⁠6 minut do zhoustnutí.
  • 6
    Jakmile směs v pánvi zhoustne, vypněte plamen, obsah pánve promíchejte, rozdělte na 4 porce a podávejte s uvařenou rýží.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience