Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 150 g bílé jasmínové rýže v suchém stavu
- 600 g kuřecích prsou
- 2 střední žluté cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička chilli vloček
- 200 ml smetany na vaření
- 250 ml kuřecího vývaru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve dejte vařit rýži: Propláchněte ji pod studenou vodou, vložte do menšího hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte na silném plameni k varu. Poté snižte plamen na mírný až střední a rýži nechte vařit 15–20 minut doměkka.
- 2Zatímco se rýže vaří, začněte připravovat kuře na kari. Nejprve omyjte a očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na tenké nudličky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
- 3V pánvi rozehřejte na silném plameni 2 lžíce slunečnicového oleje, následně do pánve vložte nakrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je opékejte 3–4 minuty na silném plameni.
- 4Do pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari koření, chilli vločky, sůl a pepř a vše opékejte další 2–3 minuty na silném plameni.
- 5Do pánve nalijte smetanu a kuřecí vývar, plamen snižte na střední a vše společně vařte 5–6 minut do zhoustnutí.
- 6Jakmile směs v pánvi zhoustne, vypněte plamen, obsah pánve promíchejte, rozdělte na 4 porce a podávejte s uvařenou rýží.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.