Doprava

Košík

8 Porcí
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Na korpus

  • 200 g pšeničné mouky hladké
  • 90 g cukru krystal
  • 30 g holandského kakaa
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 80 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce octa

Na náplň

  • 125 g cukru moučka
  • 30 g holandského kakaa

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Troubu dejte předehřát na 180 °C, nachystejte si dortovou formu (⌀ 22 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
  • 2
    Připravte si korpus: Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, cukr krystal, holandské kakao a jedlou sodu. Následně do mísy přilijte 250 ml vody, 80 ml oleje a 1 lžíci octa, vše promíchejte a ze směsi vymíchejte hladké těsto.
  • 3
    Připravené těsto nalijte do vyložené formy, formu vložte do trouby a pečte 28⁠–⁠30 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 4
    Formu vyndejte z trouby a upečený korpus nechte alespoň 30 minut chladnout.
  • 5
    Mezitím si v misce smíchejte všechny ingredience na polevu.
  • 6
    Až korpus zchladne, nalijte na něj připravenou polevu. Poté dort přemístěte do lednice a nechte 30 minut chladit.
  • 7
    Po vychlazení dort nakrájejte na 8 porcí a podávejte.
Tip
Dort můžete podávat i bez polevy – zkrátíte tak dobu přípravy.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Na korpus

Na náplň