Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Na korpus
- 200 g pšeničné mouky hladké
- 90 g cukru krystal
- 30 g holandského kakaa
- 2 lžičky jedlé sody
- 80 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 lžíce octa
Na náplň
- 125 g cukru moučka
- 30 g holandského kakaa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 180 °C, nachystejte si dortovou formu (⌀ 22 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
- 2Připravte si korpus: Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, cukr krystal, holandské kakao a jedlou sodu. Následně do mísy přilijte 250 ml vody, 80 ml oleje a 1 lžíci octa, vše promíchejte a ze směsi vymíchejte hladké těsto.
- 3Připravené těsto nalijte do vyložené formy, formu vložte do trouby a pečte 28–30 minut při 175–180 °C.
- 4Formu vyndejte z trouby a upečený korpus nechte alespoň 30 minut chladnout.
- 5Mezitím si v misce smíchejte všechny ingredience na polevu.
- 6Až korpus zchladne, nalijte na něj připravenou polevu. Poté dort přemístěte do lednice a nechte 30 minut chladit.
- 7Po vychlazení dort nakrájejte na 8 porcí a podávejte.
Tip
Dort můžete podávat i bez polevy – zkrátíte tak dobu přípravy.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.