• Náš vánoční katalog je už i online!🎄
    Ho, ho, ho! Vánoční katalog teď najdete i v aplikaci a na našich stránkách!
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

2 PorceDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 2 plátky toustového chleba
  • 2 lžíce másla
  • 2 vejce

Ingredience k TIPU

  • Pažitka
  • Plátky sýra
  • Chilli omáčka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Do plátků toustového chleba nožíkem vyřízněte co největší kulatý otvor, aby se do něj jednoduše vešlo celé vejce a nepřeteklo.
  • 2Vezměte si větší pánev a na mírném plameni v ní rozpusťte máslo. Poté plamen zvyšte na střední stupeň a do pánve vložte plátky toustového chleba i vykrojená kolečka. Kolečka opékejte 2⁠–⁠3 minuty z každé strany. Plátky chleba s otvorem opékejte 30⁠–⁠60 sekund, následně je otočte, plamen snižte na mírný stupeň a přitlačte je na pánev, aby z nich později vejce nevytekla zespodu.
  • 3Do otvoru v každém plátku chleba vyklepněte vejce. Pokud začne vytékat, rychle chléb znovu přitlačte na pánev ⁠–⁠ díky tomu se bílek připeče k chlebu a dál nevyteče. Pánev přiklopte pokličkou a vejce v toustech opékejte 3⁠–⁠5 minut na mírném plameni, dokud bílky nebudou tuhé, ale žloutky stále tekuté.
  • 4Hotové tousty přendejte na talíř, osolte, opepřete a podávejte.
Tip
Tousty podávejte s najemno nakrájenou čerstvou pažitkou a chilli omáčkou. Můžete je také obohatit sýrem podle chuti – po vyklepnutí vajec tousty zasypte najemno nastrouhaným sýrem, pánev přiklopte pokličkou a opékejte dle návodu v receptu.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Ingredience k TIPU