Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 3 větší syrové brambory varného typu A
  • 2 střední žluté cibule
  • 200 g bílých žampionů
  • 100 g eidamu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce provensálského koření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Připravte si větší hrnec a dejte vařit brambory: Brambory i se slupkou omyjte, vložte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody a osolte. Poté hrnec přiklopte pokličkou a vodu přiveďte na silném plameni k varu. Od okamžiku, kdy voda začne vřít, brambory vařte pod pokličkou 18⁠–⁠19 minut na silném plameni.
  • 2
    Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky, žampiony nakrájejte také na tenké plátky a eidam nastrouhejte najemno.
  • 3
    Až se dovaří brambory, sceďte je a nechte zhruba 15 minut chladnout v hrnci. Zchladlé brambory následně oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti cca 1,5 cm × 1,5 cm.
  • 4
    Vezměte si větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte 3 lžíce slunečnicového oleje. Poté do pánve vložte mleté hovězí maso, osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte 6⁠–⁠7 minut na středním plameni.
  • 5
    K opečenému masu přidejte provensálské koření, nakrájenou cibuli, nakrájené vařené brambory a plátky žampionů, promíchejte a vzniklou směs opékejte dalších 6⁠–⁠7 minut na středním plameni.
  • 6
    Mezitím dejte předehřát troubu na 200 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti 27 cm × 30 cm.
  • 7
    Opečenou směs přesuňte do připravené zapékací nádoby a posypte nastrouhaným eidamem. Poté nádobu vložte do trouby a pečte 8⁠–⁠10 minut na 195⁠–⁠200 °C.
  • 8
    Nádobu vyjměte z trouby, hotové francouzské brambory rozdělte na 4 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience