Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 3 větší syrové brambory varného typu A
- 2 střední žluté cibule
- 200 g bílých žampionů
- 100 g eidamu
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce provensálského koření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Připravte si větší hrnec a dejte vařit brambory: Brambory i se slupkou omyjte, vložte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody a osolte. Poté hrnec přiklopte pokličkou a vodu přiveďte na silném plameni k varu. Od okamžiku, kdy voda začne vřít, brambory vařte pod pokličkou 18–19 minut na silném plameni.
- 2Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky, žampiony nakrájejte také na tenké plátky a eidam nastrouhejte najemno.
- 3Až se dovaří brambory, sceďte je a nechte zhruba 15 minut chladnout v hrnci. Zchladlé brambory následně oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti cca 1,5 cm × 1,5 cm.
- 4Vezměte si větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte 3 lžíce slunečnicového oleje. Poté do pánve vložte mleté hovězí maso, osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte 6–7 minut na středním plameni.
- 5K opečenému masu přidejte provensálské koření, nakrájenou cibuli, nakrájené vařené brambory a plátky žampionů, promíchejte a vzniklou směs opékejte dalších 6–7 minut na středním plameni.
- 6Mezitím dejte předehřát troubu na 200 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti 27 cm × 30 cm.
- 7Opečenou směs přesuňte do připravené zapékací nádoby a posypte nastrouhaným eidamem. Poté nádobu vložte do trouby a pečte 8–10 minut na 195–200 °C.
- 8Nádobu vyjměte z trouby, hotové francouzské brambory rozdělte na 4 porce a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.