Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 300 g mouky hladké
- 250 ml polotučného mléka
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 1 lžička kvasného lihového octa (8%)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 230 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.
- 2Všechny ingredience dejte do větší mísy, smíchejte je a lehce propracujte tak, aby se suroviny spojily, ale těsto zůstalo hrudkovaté. Dejte si pozor, abyste těsto nepřepracovali.
- 3Těsto vyklopte na vyložený plech a vytvarujte z něj kulatý, placatější bochánek o průměru cca 15 cm a výšce cca 6 cm. Navrchu bochánku udělejte nožem dva hluboké řezy do tvaru kříže.
- 4Plech s bochánkem dejte do trouby a pečte 10 minut při 225–230 °C.
- 5Teplotu v troubě stáhněte na 195–200 °C a chléb pečte dalších 18–20 minut.
- 6Po upečení vyjměte chléb z trouby a nechte ho 30–60 minut chladnout. Po této době ho již můžete podávat.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.