Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 300 g mouky hladké
  • 250 ml polotučného mléka
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička kvasného lihového octa (8%)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Troubu dejte předehřát na 230 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Všechny ingredience dejte do větší mísy, smíchejte je a lehce propracujte tak, aby se suroviny spojily, ale těsto zůstalo hrudkovaté. Dejte si pozor, abyste těsto nepřepracovali.
  • 3
    Těsto vyklopte na vyložený plech a vytvarujte z něj kulatý, placatější bochánek o průměru cca 15 cm a výšce cca 6 cm. Navrchu bochánku udělejte nožem dva hluboké řezy do tvaru kříže.
  • 4
    Plech s bochánkem dejte do trouby a pečte 10 minut při 225⁠–⁠230 °C.
  • 5
    Teplotu v troubě stáhněte na 195⁠–⁠200 °C a chléb pečte dalších 18⁠–⁠20 minut.
  • 6
    Po upečení vyjměte chléb z trouby a nechte ho 30⁠–⁠60 minut chladnout. Po této době ho již můžete podávat.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience