Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce bílého kvasného octa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nachystejte si zavařovací sklenici o objemu 250 ml a nalijte do ní smetanu ke šlehání a ocet. Následně sklenici uzavřete a v rukou ji zhruba 30–60 sekund protřepávejte, dokud směs mírně nezhoustne.
- 2Směs ve sklenici nechte odležet 5–6 hodin na pracovní ploše nebo přes noc v lednici.
- 3Hotovou zakysanou smetanu uchovávejte v lednici, kde vydrží 4–5 dní.
- 4Z uvedeného množství ingrediencí vznikne cca 200 g zakysané smetany, tedy stejné množství jako 1 klasické balení z obchodu.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.