Přeskočit navigaci
  • Vážení zákazníci, mrzí nás to, naše webové stránky momentálně nefungují tak, jak by měly. Omlouváme se.
    Zobrazit více

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce bílého kvasného octa

Postup

  • 1
    Nachystejte si zavařovací sklenici o objemu 250 ml a nalijte do ní smetanu ke šlehání a ocet. Následně sklenici uzavřete a v rukou ji zhruba 30⁠–⁠60 sekund protřepávejte, dokud směs mírně nezhoustne.
  • 2
    Směs ve sklenici nechte odležet 5⁠–⁠6 hodin na pracovní ploše nebo přes noc v lednici.
  • 3
    Hotovou zakysanou smetanu uchovávejte v lednici, kde vydrží 4⁠–⁠5 dní.
  • 4
    Z uvedeného množství ingrediencí vznikne cca 200 g zakysané smetany, tedy stejné množství jako 1 klasické balení z obchodu.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience