Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4x rozválené listové těsto (300 g)
  • 4 ks hermelínu (90 g)
  • 4 velké červené cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 dcl červeného vinného octa
  • 10 kuliček nového koření
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 vejce

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na rozehřátém másle orestujeme, poté přidáme koření, rozmarýn, cukr a vinný ocet. Stáhneme plamen a necháme redukovat cca hodinu, dokud nebude cibule měkká a tekutina konzistence medu. Pokud bude potřeba, podlijeme ještě vinným octem, případně vodou. Jakmile bude chutney hotové, vyndáme kuličky nového koření a zdřevnatělé stonky rozmarýnu.
  • 2 Z každého listového těsta dokulata odkrojíme rohy. Nemusí vzniknout přesné kolo, jen poupravíme tvar. Na každé těsto dáme část cibulového chutney, na které položíme hermelín. Těsto přeložíme na hermelín a prsty upravíme a zahradíme, aby vznikla koule. Poté převážeme 4 provázky tak, aby bylo těsto opticky rozděleno na 8 částí. Potřeme osoleným rozšlehaným vejcem.
  • 3Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů – dolní horní ohřev. Pečeme 30 minut dozlatova. Poté provázky odstřihneme. Místo stopky zapíchneme dřevnatý stonek rozmarýnu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY