Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 3 stroužky česneku
  • 60 g anglické slaniny
  • 100 g uzeného eidamu
  • 20 g jarní cibulky
  • 350 g kuřecího masa
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 vejce
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • ½ lžičky sušené majoránky
  • 1 lžička kari koření
  • 40 g strouhanky
  • 70 ml slunečnicového oleje

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Česnek oloupejte a prolisujte, slaninu nakrájejte na malé kostičky, uzený eidam nastrouhejte najemno a jarní cibulku nakrájejte najemno.
  • 2
    Do mixéru dejte pečené kuřecí maso, kečup, hořčici, 2 vejce, worcesterovou omáčku, majoránku, kari koření, 3 lžíce vody, prolisovaný česnek, sůl a pepř a vše rozmixujte do konzistence, při které budou ve směsi ještě zřetelné kousky jednotlivých ingrediencí. Rozmixovanou směs přesuňte do větší mísy, přidejte do ní nakrájenou jarní cibulku, slaninu a nastrouhaný eidam a promíchejte.
  • 3
    Připravte si středně velkou misku, do které nasypte strouhanku. Následně z masové směsi začněte tvořit placky o hmotnosti cca 100 g, které obalujte v misce se strouhankou.
  • 4
    Ve větší pánvi si na středním plameni rozehřejte 70 ml slunečnicového oleje. Poté do pánve vložte obalené placky a z každé strany je smažte 6–7 minut na mírném až středním plameni. V mezičase si připravte talíř, který vystelte papírovými utěrkami, a pokládejte na něj osmažené karbanátky, abyste se zbavili přebytečného tuku.
  • 5
    Osmažené karbanátky můžete ihned podávat.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience