Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 3 stroužky česneku
- 60 g anglické slaniny
- 100 g uzeného eidamu
- 20 g jarní cibulky
- 350 g kuřecího masa
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 vejce
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- ½ lžičky sušené majoránky
- 1 lžička kari koření
- 40 g strouhanky
- 70 ml slunečnicového oleje
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Česnek oloupejte a prolisujte, slaninu nakrájejte na malé kostičky, uzený eidam nastrouhejte najemno a jarní cibulku nakrájejte najemno.
- 2Do mixéru dejte pečené kuřecí maso, kečup, hořčici, 2 vejce, worcesterovou omáčku, majoránku, kari koření, 3 lžíce vody, prolisovaný česnek, sůl a pepř a vše rozmixujte do konzistence, při které budou ve směsi ještě zřetelné kousky jednotlivých ingrediencí. Rozmixovanou směs přesuňte do větší mísy, přidejte do ní nakrájenou jarní cibulku, slaninu a nastrouhaný eidam a promíchejte.
- 3Připravte si středně velkou misku, do které nasypte strouhanku. Následně z masové směsi začněte tvořit placky o hmotnosti cca 100 g, které obalujte v misce se strouhankou.
- 4Ve větší pánvi si na středním plameni rozehřejte 70 ml slunečnicového oleje. Poté do pánve vložte obalené placky a z každé strany je smažte 6–7 minut na mírném až středním plameni. V mezičase si připravte talíř, který vystelte papírovými utěrkami, a pokládejte na něj osmažené karbanátky, abyste se zbavili přebytečného tuku.
- 5Osmažené karbanátky můžete ihned podávat.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.