Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 2 menší žluté cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g hrachu v suchém stavu
  • 400 ml slunečnicového oleje
  • 20 g sádla
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 g uzené krkovice
  • 2 vejce
  • 1 lžička sušené majoránky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Cibuli i česnek oloupejte, cibuli nakrájejte najemno a česnek nakrájejte nahrubo. Namočený hrách sceďte.
  • 2
    Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 20 ml slunečnicového oleje a 20 g sádla. Poté do hrnce vložte nakrájenou cibuli a česnek a vše opékejte 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni.
  • 3
    Do hrnce přidejte scezený hrách a zeleninový vývar a vše vařte 20⁠–⁠22 minut na středním plameni.
  • 4
    Zhruba 15 minut před dovařením hrachu si ve velké pánvi na středním plameni rozpalte 380 ml slunečnicového oleje. Mezitím nakrájejte uzenou krkovici na 4 stejně velké plátky. Jakmile se olej rozpálí, vložte do něj plátky krkovice, plamen ztlumte na mírný stupeň a opékejte 4⁠–⁠5 minut. Následně plátky masa otočte, vyklepněte do pánve 2 vejce, pánev přiklopte pokličkou a opékejte 4⁠–⁠5 minut na mírném plameni.
  • 5
    Jakmile se dovaří hrách, odstavte hrnec z ohřevu, přidejte do něj majoránku, sůl a pepř a obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
  • 6
    Hotovou hrachovou kaši rozdělte do 2 talířů, ke každé porci přidejte 2 plátky krkovice a 1 volské oko a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience