Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 2 menší žluté cibule
- 3 stroužky česneku
- 300 g hrachu v suchém stavu
- 400 ml slunečnicového oleje
- 20 g sádla
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 g uzené krkovice
- 2 vejce
- 1 lžička sušené majoránky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Cibuli i česnek oloupejte, cibuli nakrájejte najemno a česnek nakrájejte nahrubo. Namočený hrách sceďte.
- 2Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 20 ml slunečnicového oleje a 20 g sádla. Poté do hrnce vložte nakrájenou cibuli a česnek a vše opékejte 2–3 minuty na středním plameni.
- 3Do hrnce přidejte scezený hrách a zeleninový vývar a vše vařte 20–22 minut na středním plameni.
- 4Zhruba 15 minut před dovařením hrachu si ve velké pánvi na středním plameni rozpalte 380 ml slunečnicového oleje. Mezitím nakrájejte uzenou krkovici na 4 stejně velké plátky. Jakmile se olej rozpálí, vložte do něj plátky krkovice, plamen ztlumte na mírný stupeň a opékejte 4–5 minut. Následně plátky masa otočte, vyklepněte do pánve 2 vejce, pánev přiklopte pokličkou a opékejte 4–5 minut na mírném plameni.
- 5Jakmile se dovaří hrách, odstavte hrnec z ohřevu, přidejte do něj majoránku, sůl a pepř a obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
- 6Hotovou hrachovou kaši rozdělte do 2 talířů, ke každé porci přidejte 2 plátky krkovice a 1 volské oko a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.