• Milí zákazníci, dnes se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2024. Kvůli dopravním omezením může dojít ke zpoždění při doručování Vašich objednávek, mrzí nás to.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
2 Porce

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 1 střední žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 4 vejce
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 50 g parmazánu
  • ½ lžičky chilli vloček

Ingredience k TIPU

  • Chléb

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
  • 2Ve větší pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni.
  • 3Do pánve přidejte prolisovaný česnek a vše opékejte dalších 30⁠–⁠60 sekund.
  • 4Do pánve přilijte rajčata z plechovky, promíchejte, snižte plamen na mírný a celou směs nechte 8⁠–⁠10 minut probublávat.
  • 5Provařenou směs dochuťte solí a pepřem. Následně v ní vytvořte 4 důlky a do každého vyklepněte 1 vejce, které osolte a opepřete. Poté pánev přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 5⁠–⁠7 minut na mírném plameni.
  • 6Mezitím si najemno nakrájejte bazalku.
  • 7Až se dovaří směs v pánvi a vejce budou hotová, posypte obsah pánve nastrouhaným parmazánem, pánev opět přiklopte pokličkou a zahřívejte ještě 30⁠–⁠60 sekund na mírném plameni, aby se parmazán rozpustil.
  • 8Pánev odstavte z plamene a hotovou směs posypte nakrájenou bazalkou a chilli vločkami. Poté ji rozdělte na 2 porce a ihned podávejte.
Tip
Podávejte s opečeným chlebem.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Ingredience k TIPU