Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
2 Porce

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 1 střední žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 4 vejce
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 50 g parmazánu
  • ½ lžičky chilli vloček

Ingredience k TIPU

  • Chléb

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
  • 2Ve větší pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni.
  • 3Do pánve přidejte prolisovaný česnek a vše opékejte dalších 30⁠–⁠60 sekund.
  • 4Do pánve přilijte rajčata z plechovky, promíchejte, snižte plamen na mírný a celou směs nechte 8⁠–⁠10 minut probublávat.
  • 5Provařenou směs dochuťte solí a pepřem. Následně v ní vytvořte 4 důlky a do každého vyklepněte 1 vejce, které osolte a opepřete. Poté pánev přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 5⁠–⁠7 minut na mírném plameni.
  • 6Mezitím si najemno nakrájejte bazalku.
  • 7Až se dovaří směs v pánvi a vejce budou hotová, posypte obsah pánve nastrouhaným parmazánem, pánev opět přiklopte pokličkou a zahřívejte ještě 30⁠–⁠60 sekund na mírném plameni, aby se parmazán rozpustil.
  • 8Pánev odstavte z plamene a hotovou směs posypte nakrájenou bazalkou a chilli vločkami. Poté ji rozdělte na 2 porce a ihned podávejte.
Tip
Podávejte s opečeným chlebem.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Ingredience k TIPU