• Na svátek Dne vítězství fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
12 Porcí

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 100 g másla
  • 50 g mletých lískových ořechů
  • 120 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 30 g bílého cukru moučka
  • 40 g vanilkového pudinku v prášku
  • 1 vejce
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 30 g cukru krystal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Vezměte si větší mísu, vložte do ní máslo, mleté lískové ořechy, hladkou mouku, bílý cukr a vanilkový pudink a vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto poté zabalte do potravinové fólie, vložte do lednice a nechte odležet alespoň 40 minut.
  • 2Po odležení těsta dejte předehřívat troubu na 175⁠–⁠180 °C, připravte si plech obrozměrech 30 cm × 40 cm a vyložte ho pečicím papírem.
  • 3Odleželé těsto vyndejte z lednice a tvořte z něj kuličky o hmotnosti 27⁠–⁠30 g (mělo by vám vzniknout přibližně 12 kuliček). Jakmile zpracujete všechno těsto, vzniklé kuličky splácněte dlaní na placky o průměru zhruba 6⁠–⁠7 cm a naskládejte je na vyložený plech.
  • 4Nyní si připravte 2 menší misky: Do jedné misky vyklepněte vejce a rozšlehejte ho vidličkou. Ve druhé misce smíchejte skořici se třtinovým cukrem. Následně všechny placky na plechu potřete rozšlehaným vejcem a poté je posypte směsí skořice a třtinového cukru.
  • 5Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 15⁠–⁠17 minut na 175⁠–⁠180 °C.
  • 6Hotové sušenky vyndejte z trouby a nechte alespoň 30 minut chladnout na plechu. Po této době je již můžete podávat.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience