Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 80 g strouhanky
  • 40 g bílé pšeničné mouky polohrubé
  • 1 vejce
  • 50 ml polotučného mléka
  • 400 g syrových brambor
  • 400 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 2 bločky eidamu s 30 %

Domácí tatarská omáčka

  • 1 malá cibule
  • 30 g nakládaných okurek a 1 lžíci nálevu z nich
  • 1 lžíci kaparů
  • 60 g majonézy
  • 30 g zakysané smetany
  • ½ lžičky bílého cukru krystal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Připravte si 3 hlubší misky. Do jedné nasypte strouhanku, do druhé nasypte polohrubou mouku a v poslední misce rozšlehejte 1 vejce s 50 ml mléka. Následně si připravte ještě prázdný talíř.
  • 2
    Bločky eidamu nejprve namočte do vody, aby na nich lépe držela mouka. Poté je obalte nejdříve v mouce, následně ve vaječné směsi, poté ve strouhance a nakonec ještě jednou ve vaječné směsi a ve strouhance. Obalené eidamy položte na připravený talíř a dejte na 30⁠–⁠35 minut do mrazáku ⁠–⁠ pojistíte si tak, aby měl sýr po usmažení lepší konzistenci a zároveň během smažení nevytekl.
  • 3
    Zatímco se obalené eidamy chladí, uvařte si brambory: Do většího hrnce napusťte dostatečné množství vody a vodu osolte. Poté si oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a vložte do hrnce s vodou. Následně vodu na středním plameni přiveďte k varu a poté nechte brambory vařit 17⁠–⁠18 minut, dokud nezměknou. Po uvaření je sceďte, vraťte do hrnce a přiklopte pokličkou, aby zůstaly teplé, než připravíte smažený sýr.
  • 4
    Vychlazené eidamy vyndejte z mrazáku, nachystejte si pánev a na středním plameni v ní rozpalte 400 ml oleje. Poté do pánve vložte obalené eidamy a smažte je z každé strany 4⁠–⁠5 minut na středním až silném plameni. Průběžně je přitom hlídejte, aby se nespálily.
  • 5
    Osmažené eidamy rozdělte do 2 talířů a podávejte s uvařenými bramborami.
Tip
Ke smaženému sýru s bramborami si připravte domácí tatarskou omáčku. Potřebovat budete 1 malou žlutou cibuli, 30 g nakládaných okurek (a 1 lžíci nálevu z nich), 1 lžíci kaparů (můžete vynechat), 60 g majonézy, 30 g zakysané smetany, ½ lžičky bílého cukru krystal, sůl a pepř. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, okurky nakrájejte na co nejmenší kostičky a kapary nakrájejte najemno. Nakrájené ingredience vložte do menší misky, přidejte majonézu, zakysanou smetanu, 1 lžíci nálevu z okurek, cukr, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Hotovou tatarskou omáčku uchovávejte v lednici.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Domácí tatarská omáčka