Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

12 Porcí
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 250 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva
  • 8 g vanilkového cukru krystal
  • 40 g třtinového cukru krystal
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 vejce
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 150 g jablečného pyré
  • 1 lžička mleté skořice
  • 20 g bílého cukru moučka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Troubu dejte předehřát na 170⁠–⁠175 °C, připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm a vyložte ho pečicím papírem.
  • 2
    Vezměte si větší mísu, vložte do ní hladkou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a třtinový cukr a promíchejte.
  • 3
    Do vzniklé směsi přidejte řecký jogurt, vejce, slunečnicový olej, jablečné pyré a skořici a vypracujte řidší těsto.
  • 4
    Hotové těsto přemístěte do vyloženého pekáče, ten dejte do vyhřáté trouby a pečte 40⁠–⁠45 minut na 170⁠–⁠175 °C.
  • 5
    Pekáč vyjměte z trouby a buchtu nechte alespoň 30 minut chladnout v pekáči na pracovní ploše.
  • 6
    Po vychladnutí buchtu vyjměte z pekáče, nakrájejte na 12 porcí, každou porci posypte moučkovým cukrem a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience