Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 250 g bílé pšeničné mouky hladké
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- 8 g vanilkového cukru krystal
- 40 g třtinového cukru krystal
- 200 g řeckého jogurtu
- 1 vejce
- 70 ml slunečnicového oleje
- 150 g jablečného pyré
- 1 lžička mleté skořice
- 20 g bílého cukru moučka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 170–175 °C, připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm a vyložte ho pečicím papírem.
- 2Vezměte si větší mísu, vložte do ní hladkou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a třtinový cukr a promíchejte.
- 3Do vzniklé směsi přidejte řecký jogurt, vejce, slunečnicový olej, jablečné pyré a skořici a vypracujte řidší těsto.
- 4Hotové těsto přemístěte do vyloženého pekáče, ten dejte do vyhřáté trouby a pečte 40–45 minut na 170–175 °C.
- 5Pekáč vyjměte z trouby a buchtu nechte alespoň 30 minut chladnout v pekáči na pracovní ploše.
- 6Po vychladnutí buchtu vyjměte z pekáče, nakrájejte na 12 porcí, každou porci posypte moučkovým cukrem a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.