Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 1 vejce
- 2 lžíce polotučného mléka
- 50 g bílé pšeničné mouky hladké
- 50 g strouhanky
- 400 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
- 250 g rybího filé
Na bramborovou kaši
- 5 středních syrových brambor
- 100 ml polotučného mléka
- 1 lžíce másla
TIP
- Tatarská omáčka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve dejte vařit brambory: Oloupejte je, nakrájejte na menší kostičky o velikosti cca 2 cm × 2 cm, dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím studené vody, osolte a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň a brambory vařte 15–20 minut, dokud nezměknou.
- 2Mezitím začněte připravovat rybí prsty. Nejprve nakrájejte rybí filé na tlustší hranolky (cca 2 cm × 7 cm), které osolte.
- 3Připravte si 3 hlubší talíře na obalování: Do jednoho talíře rozklepněte vejce, přidejte 2 lžíce mléka a směs důkladně vyšlehejte metličkou. Do druhého talíře nasypte hladkou mouku a do třetího strouhanku.
- 4Jednotlivé kousky ryby obalujte vždy nejprve v mouce, následně ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
- 5Vezměte si pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 400 ml oleje. V rozpáleném oleji pak připravené rybí prsty smažte dozlatova 60–90 sekund z každé strany.
- 6Až se dovaří brambory, sceďte je, přidejte k nim do hrnce 100 ml mléka a máslo a elektrickým šlehačem vyšlehejte obsah hrnce do hladké kaše. Hotovou kaši dochuťte solí a podávejte s rybími prsty.
Tip
Podávejte s tatarskou omáčkou.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.