Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 1 vejce
  • 2 lžíce polotučného mléka
  • 50 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 50 g strouhanky
  • 400 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 250 g rybího filé

Na bramborovou kaši

  • 5 středních syrových brambor
  • 100 ml polotučného mléka
  • 1 lžíce másla

TIP

  • Tatarská omáčka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Nejprve dejte vařit brambory: Oloupejte je, nakrájejte na menší kostičky o velikosti cca 2 cm × 2 cm, dejte do hrnce, zalijte dostatečným množstvím studené vody, osolte a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň a brambory vařte 15⁠–⁠20 minut, dokud nezměknou.
  • 2
    Mezitím začněte připravovat rybí prsty. Nejprve nakrájejte rybí filé na tlustší hranolky (cca 2 cm × 7 cm), které osolte.
  • 3
    Připravte si 3 hlubší talíře na obalování: Do jednoho talíře rozklepněte vejce, přidejte 2 lžíce mléka a směs důkladně vyšlehejte metličkou. Do druhého talíře nasypte hladkou mouku a do třetího strouhanku.
  • 4
    Jednotlivé kousky ryby obalujte vždy nejprve v mouce, následně ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
  • 5
    Vezměte si pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 400 ml oleje. V rozpáleném oleji pak připravené rybí prsty smažte dozlatova 60⁠–⁠90 sekund z každé strany.
  • 6
    Až se dovaří brambory, sceďte je, přidejte k nim do hrnce 100 ml mléka a máslo a elektrickým šlehačem vyšlehejte obsah hrnce do hladké kaše. Hotovou kaši dochuťte solí a podávejte s rybími prsty.
Tip
Podávejte s tatarskou omáčkou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Na bramborovou kaši

TIP