Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 700 g syrových batátů
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- kůra z 1 limetky (nastrouhaná najemno)
- 1 lžíce mleté sladké papriky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřívat na 215–220 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm).
- 2Batáty omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky o tloušťce cca 2 cm, které následně nakrájejte na hranolky o šířce 1,5–2 cm.
- 3Hranolky smíchejte v míse se 2 lžícemi oleje, kukuřičným škrobem, limetkovou kůrou, mletou paprikou, solí a pepřem, poté je vyskládejte na vyložený plech.
- 4Pečte 25–30 minut při 215–220 °C. V polovině pečení hranolky otočte.
- 5Po upečení můžete hranolky ihned podávat.
Tip
Hranolky před podáváním pokapejte šťávou z limetky.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová