•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g žluté cibule
  • 80 g kuřecí šunky (min. 95 % masa)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 100 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
  • 200 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 20 g na pomoučení pracovní plochy)
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • Sůl
  • Pepř
  • 130 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Šunku nakrájejte na tenké nudličky. Následně si ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli, šunku a tymián, plamen snižte na mírný stupeň a směs zvolna opékejte 9⁠–⁠10 minut za občasného míchání.
  • 2Mezitím si předehřejte troubu na 180⁠–⁠185 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem. Poté si připravte větší mísu, vložte do ní 30 g řeckého jogurtu, 200 g špaldové mouky, 130 ml vody, kypřicí prášek, sůl a pepř a vypracujte pevné, pružné těsto, které se nelepí.
  • 3Až se dopeče směs v pánvi, vypněte ohřev. Následně si pomoučete pracovní plochu 20 g špaldové mouky, na pomoučenou plochu vyklopte připravené těsto, pomocí válečku ho rozválejte na tloušťku 1 cm a poté těsto přesuňte na vyložený plech. Zde na těsto naneste zbývajících 70 g jogurtu a opečenou směs z pánve. Takto připravený koláč vložte do trouby a pečte 30⁠–⁠35 minut na 180⁠–⁠185 °C.
  • 4Po upečení koláč vyjměte z trouby, rozkrájejte na 4 porce a podávejte.
Tip
Do jogurtu můžete před nanesením na těsto prolisovat 2 stroužky česneku a přidat najemno nasekaný čerstvý tymián.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY