Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 75 g másla
- 100 g kokosu
- 2 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 13 g prášku do pečiva
- Šťáva z 1 menšího pomeranče + kůra z pomeranče
- 250 g hladké mouky
- Moučkového cukru na obalení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Máslo v pokojové teplotě ušleháme s třtinovým cukrem.
- 2Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Lehce přimícháme mouku, strouhaný kokos, prášek do pečiva, šťávu a kůru z pomeranče. Společně vše promícháme a uhněteme konzistentní těsto.
- 3Dáme vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
- 4Poté z těsta ukoulíme malé kuličky o průměru cca 2cm, obalíme je v moučkovém cukru a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu 20-25 minut. Toto cukroví děláme těsně před Vánoci, aby bylo čerstvé a měkké.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.