Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 75 g másla
  • 100 g kokosu
  • 2 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 13 g prášku do pečiva
  • Šťáva z 1 menšího pomeranče + kůra z pomeranče
  • 250 g hladké mouky
  • Moučkového cukru na obalení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Máslo v pokojové teplotě ušleháme s třtinovým cukrem.
  • 2
    Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Lehce přimícháme mouku, strouhaný kokos, prášek do pečiva, šťávu a kůru z pomeranče. Společně vše promícháme a uhněteme konzistentní těsto.
  • 3
    Dáme vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • 4
    Poté z těsta ukoulíme malé kuličky o průměru cca 2cm, obalíme je v moučkovém cukru a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu 20-25 minut. Toto cukroví děláme těsně před Vánoci, aby bylo čerstvé a měkké.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY