Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 ks steaku eye round (1x cca 200g)
- 400 g baby brambor
- Směs koření na americké brambory
- Olivový olej
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 8 lžíce majonézy
- Šťáva z jedné poloviny limety
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř čtyř barev
- 2 lžíce másla
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do steaku v pokojové teplotě vmasírujeme olivový olej, osolíme, opepříme a necháme odležet. Mezitím povaříme 10 minut brambory a poté je vyskládáme na plech s pečícím papírem a skleničkou rozmáčkneme. Posypeme kořením na americké brambory, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením na americké brambory. Pokud koření již obsahuje sůl, dále nesolíme. Pečeme na 220°C po dobu 10 minut dokřupava.
- 2Na velmi rozpálené pánvi necháme zatáhnout maso, poté snížíme plamen a grilujeme na úpravu medium 7 minut z každé strany dle výšky masa. Poté dáme maso stranou, na každé dáme kousek másla a necháme odpočinout 10 minut.
- 3Mezitím si majonézu smícháme se šťávou z limety, mačkaným stroužkem česneku a sekaným koriandrem. Steak můžeme podávat vcelku, nebo nakrájený na tenké plátky s bramborami a majonézou.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.