Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA OMÁČKU
- 3 šalotky
- 500 ml silného drůbežího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- Čerstvý kopr
- 1 citron
- Jablečný ocet
- Máslo
- Cukr krupice
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA BRAMBORY SE PSTRUHEM A POŠÍROVANÝM VEJCEM
- 3 větší brambory
- 1 filet ze pstruha
- 50 g anglické slaniny
- 4 - 5 velkých kapar
- 1 vejce
- 1 šalotka
- 1 citron
- Čerstvá pažitka
- Čerstvá petrželová nať
- Máslo
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KOPROVOU OMÁČKU
- 1Na pánvi nechte rozehřát přibližně 40 g másla. Přidejte najemno nakrájenou šalotku a najemno nasekané stonky z kopru. Vše restujte na mírném plameni až začne cibule zlátnout. Poté přidejte 100 ml octa a lžíci cukru. Zamíchejte a nechte tekutinu zcela vyredukovat. Přidejte vývar, osolte a opepřete a přiveďte ho k varu. Tekutinu nechte zredukovat na polovinu. Nakonec přidejte do pánve smetanu a nechte omáčku provařit na správnou hustotu.
- 2Poté pánev odstavte, přidejte nasekané snítky kopru a postupně do omáčky zašlehejte zhruba 50 g studeného másla, nakrájeného na malé kostičky. Omáčku na závěr dochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.
POSTUP NA BRAMBOROVÝ SALÁT SE PSTRUHEM
- 1Brambory uvařte ve slupce a nechte lehce vychladnout. Poté je oloupejte, dejte do misky a lehce vidličkou rozmačkejte. Přidejte nasekané kapary, najemno nakrájenou šalotku a kostičky slaniny, které si předem osmahněte dozlatova na pánvi. Zamíchejte a dejte stranou.
- 2Filet ze pstruha osolte, opepřete a dejte na pečící papír kůží dolů. Navrch vyskládejte plátky citronu a snítky petrželové natě. Papír se pstruhem dejte do napařovacího hrnce a filet napařujte přibližně 5 - 8 minut, v závislosti na velikosti. Poté ho vyndejte, sundejte citron i petržel a stáhněte kůži.
- 3Filet nadrobte do misky s bramborami, přidejte lžíci másla, pažitku, zastrouhejte kůrou z citronu a opatrně salát promíchejte.
POSTUP NA POŠÍROVANÉ VEJCE
- 1Do kastrolu dejte vodu, trochu octu, sůl a pepř. Přiveďte vodu k varu a následně plamen snižte na střední teplotu. Ve vodě udělejte lehký vír a do středu vyklepněte vejce. Vařte přibližně 3 minuty, poté můžete vejce pomocí děrované naběračky vytáhnout.

Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!