Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 3 šalotky
  • 500 ml silného drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Čerstvý kopr
  • 1 citron
  • Jablečný ocet
  • Máslo
  • Cukr krupice
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA BRAMBORY SE PSTRUHEM A POŠÍROVANÝM VEJCEM

  • 3 větší brambory
  • 1 filet ze pstruha
  • 50 g anglické slaniny
  • 4 - 5 velkých kapar
  • 1 vejce
  • 1 šalotka
  • 1 citron
  • Čerstvá pažitka
  • Čerstvá petrželová nať
  • Máslo
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KOPROVOU OMÁČKU

  • 1
    Na pánvi nechte rozehřát přibližně 40 g másla. Přidejte najemno nakrájenou šalotku a najemno nasekané stonky z kopru. Vše restujte na mírném plameni až začne cibule zlátnout. Poté přidejte 100 ml octa a lžíci cukru. Zamíchejte a nechte tekutinu zcela vyredukovat. Přidejte vývar, osolte a opepřete a přiveďte ho k varu. Tekutinu nechte zredukovat na polovinu. Nakonec přidejte do pánve smetanu a nechte omáčku provařit na správnou hustotu.
  • 2
    Poté pánev odstavte, přidejte nasekané snítky kopru a postupně do omáčky zašlehejte zhruba 50 g studeného másla, nakrájeného na malé kostičky. Omáčku na závěr dochuťte citronovou šťávou, případně dosolte.

POSTUP NA BRAMBOROVÝ SALÁT SE PSTRUHEM

  • 1
    Brambory uvařte ve slupce a nechte lehce vychladnout. Poté je oloupejte, dejte do misky a lehce vidličkou rozmačkejte. Přidejte nasekané kapary, najemno nakrájenou šalotku a kostičky slaniny, které si předem osmahněte dozlatova na pánvi. Zamíchejte a dejte stranou.
  • 2
    Filet ze pstruha osolte, opepřete a dejte na pečící papír kůží dolů. Navrch vyskládejte plátky citronu a snítky petrželové natě. Papír se pstruhem dejte do napařovacího hrnce a filet napařujte přibližně 5 - 8 minut, v závislosti na velikosti. Poté ho vyndejte, sundejte citron i petržel a stáhněte kůži.
  • 3
    Filet nadrobte do misky s bramborami, přidejte lžíci másla, pažitku, zastrouhejte kůrou z citronu a opatrně salát promíchejte.

POSTUP NA POŠÍROVANÉ VEJCE

  • 1
    Do kastrolu dejte vodu, trochu octu, sůl a pepř. Přiveďte vodu k varu a následně plamen snižte na střední teplotu. Ve vodě udělejte lehký vír a do středu vyklepněte vejce. Vařte přibližně 3 minuty, poté můžete vejce pomocí děrované naběračky vytáhnout.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY NA OMÁČKU

SUROVINY NA BRAMBORY SE PSTRUHEM A POŠÍROVANÝM VEJCEM