Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KACHNÍ PRSO
- 2 ks kachních prsou
- Čerstvý tymián
- Čerstvý rozmarýn
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA ZAUZENOU BRAMBOROVU KAŠI
- 5 ks větších brambor
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g másla
- Sůl
SUROVINY NA FLAMBOVANÉ ŠVASTKY
- 250 g blum
- 100 ml portského vína
- 50 ml slivovice
- 50 g cukru
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA ZAUZENOU BRAMBOROVU KAŠI
- 1Troubu předehřejte na 200°C nebo použijte gril který nechte rozpálit na vysokou teplotu.
- 2Brambory dejte na plech a pečte v troubě nebo na grilu alespoň 1 hodinu. Slupka na bramborách by měla být lehce spálená. Poté brambory vytáhněte a nechte lehce vystydnout.
- 3Vychladnuté brambory oloupejte a dejte do kastrolu spolu se smetanou. Přidejte sůl a počkejte až se smetana začne vařit. Pomocí šťouchačky brambory rozmačkejte na kaši a zašlehejte do ní máslo. Pro ještě jemnější konzistenci můžete kaši propasírovat přes jemné sítko.
POSTUP NA KACHNÍ PRSO
- 1Kachní prsa očistěte od blan. Kůži nařežte a z každé strany pořádně osolte.
- 2Prsa dejte na suchou studenou pánev kůží dolů a začněte opékat. Pečte až do zlatavé barvy kůže, poté maso obraťte.
- 3Do pánve přidejte kousek másla, čerstvé bylinky a česnek. Pečte ještě 1 minutu. Pomocí lžíce maso během opékání polévejte výpekem z pánve.
- 4Poté kachní prsa z pánve vytáhněte a nechte minimálně 10 minut odpočívat.
POSTUP NA FLAMBOVANÉ ŠVESTKY
- 1Švestky přepulte, vypeckujte a dejte do misky. Přidejte cukr a víno a vše dobře promíchejte. Takto namarinované švestky nechte v lednici alespoň 30 minut odležet.
- 2Do pánve dejte kousek másla. Přidejte marinované švestky řeznou stranou dolů, lehce je opečte a poté je obraťte na druhou stranu. Do pánve přilijte víno, ve kterém se švestky marinovaly. Přiveďte ho k varu a nechte zredukovat na polovinu. Poté do pánve nalijte panáka slivovice a alkohol zapalte. Až plamen zhasne, pánev můžete odstavit.

Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!