Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KACHNÍ PRSO

  • 2 ks kachních prsou
  • Čerstvý tymián
  • Čerstvý rozmarýn
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA ZAUZENOU BRAMBOROVU KAŠI

  • 5 ks větších brambor
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g másla
  • Sůl

SUROVINY NA FLAMBOVANÉ ŠVASTKY

  • 250 g blum
  • 100 ml portského vína
  • 50 ml slivovice
  • 50 g cukru
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA ZAUZENOU BRAMBOROVU KAŠI

  • 1
    Troubu předehřejte na 200°C nebo použijte gril který nechte rozpálit na vysokou teplotu.
  • 2
    Brambory dejte na plech a pečte v troubě nebo na grilu alespoň 1 hodinu. Slupka na bramborách by měla být lehce spálená. Poté brambory vytáhněte a nechte lehce vystydnout.
  • 3
    Vychladnuté brambory oloupejte a dejte do kastrolu spolu se smetanou. Přidejte sůl a počkejte až se smetana začne vařit. Pomocí šťouchačky brambory rozmačkejte na kaši a zašlehejte do ní máslo. Pro ještě jemnější konzistenci můžete kaši propasírovat přes jemné sítko.

POSTUP NA KACHNÍ PRSO

  • 1
    Kachní prsa očistěte od blan. Kůži nařežte a z každé strany pořádně osolte.
  • 2
    Prsa dejte na suchou studenou pánev kůží dolů a začněte opékat. Pečte až do zlatavé barvy kůže, poté maso obraťte.
  • 3
    Do pánve přidejte kousek másla, čerstvé bylinky a česnek. Pečte ještě 1 minutu. Pomocí lžíce maso během opékání polévejte výpekem z pánve.
  • 4
    Poté kachní prsa z pánve vytáhněte a nechte minimálně 10 minut odpočívat.

POSTUP NA FLAMBOVANÉ ŠVESTKY

  • 1
    Švestky přepulte, vypeckujte a dejte do misky. Přidejte cukr a víno a vše dobře promíchejte. Takto namarinované švestky nechte v lednici alespoň 30 minut odležet.
  • 2
    Do pánve dejte kousek másla. Přidejte marinované švestky řeznou stranou dolů, lehce je opečte a poté je obraťte na druhou stranu. Do pánve přilijte víno, ve kterém se švestky marinovaly. Přiveďte ho k varu a nechte zredukovat na polovinu. Poté do pánve nalijte panáka slivovice a alkohol zapalte. Až plamen zhasne, pánev můžete odstavit.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY NA KACHNÍ PRSO

SUROVINY NA ZAUZENOU BRAMBOROVU KAŠI

SUROVINY NA FLAMBOVANÉ ŠVASTKY