Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA HRÁŠKOVÉ PYRÉ

  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 šalotky
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA PEČENÝ KVĚTÁK

  • 1 květák
  • 100 g másla
  • Sůl

SUROVINY NA NAKLÁDANÉ LUSKY

  • 100 g fazolových lusků
  • 100 ml vinného octa
  • 2 lžíce medu
  • 2 bobkové listy
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Čerstvý kopr

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA HRÁŠKOVÉ PYRÉ

  • 1
    Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno.
  • 2
    Do pánve dejte máslo a počkejte, až začne pěnit. Přidejte šalotku a restujte dozlatova.
  • 3
    Přidejte hrášek, dobře osolte a opepřete. Přidejte vývar, který vyredukujte na polovinu. Nakonec přidejte mléko a smetanu, zamíchejte, přiveďte k varu a nechte vařit 7 - 8 minut.
  • 4
    Po uvaření celý obsah pánve rozmixujte na hladké pyré, a poté ho ještě přes jemné sítko propasírujte.
  • 5
    Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou, případně dosolit.

POSTUP NA PEČENÝ KVĚTÁK

  • 1
    Do menšího kastrolu dejte máslo a začněte ho ohřívat. Jakmile začne pěnit, plamen ztlumte na minimum a počkejte, až získá hnědou barvu a bude vonět po oříšcích. Dávejte pozor, aby se máslo nespálilo. Poté jej ideálně přeceďte přes jemný cedník a plátýnko.
  • 2
    Z květáku odkrojte 2 silnější plátky, přibližně 1,5 - 2 cm tlusté tak, aby se jednotlivé růžičky nerozpadly a plátky zůstaly vcelku. Dobře je z každé strany osolte a opepřete.
  • 3
    V pánvi rozehřejte hnědé máslo. Přidejte plátky květáku a pečte z každé strany, až bude květák měkký a chytne zlatavou barvu.

POSTUP NA NAKLÁDANÉ LUSKY

  • 1
    V hrnci přiveďte k varu dobře osolenou vodu.
  • 2
    Lusky zbavte konců a nakrájejte je na menší kousky přibližně 3 cm dlouhé. Vařte je ve vroucí vodě 3 minuty. Poté je hned zchlaďte v míse s ledovou vodou.
  • 3
    V menším kastrolu smíchejte vinný ocet s medem. Přidejte 80 ml vody a bobkové listy. Vše přiveďte k varu a tekutinu zredukujte na minimum, aby vám v kastrolu zůstaly přibližně 3 - 4 PL tekutiny. Rozvar přeceďte do misky.
  • 4
    Uvařené lusky přihoďte k rozvaru a pořádně promíchejte. Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.

SERVÍROVÁNÍ

  • 1
    Na talíř dejte hráškové pyré. Můžete si pomoci dávkovací lahvičkou nebo lžící.
  • 2
    Z květáku oddělte jednotlivé růžičky a vyskládejte je na talíř. Přidejte nakládané lusky a dozdobte čerstvým koprem, případně výhonky hrášku.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY NA HRÁŠKOVÉ PYRÉ

SUROVINY NA PEČENÝ KVĚTÁK

SUROVINY NA NAKLÁDANÉ LUSKY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ