Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 vejce
- 250 g borůvek
- 100 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 250 ml plnotučného mléka nebo smetany ke šlehání
- 20 g másla
- Sůl
- Cukr moučka na posypání
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vejce vyklepněte do misky, osolte a rozkvedlejte metličkou. Přilijte mléko, přisypte mouku a cukr a vymíchejte řidší těsto.
- 2Troubu předeřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu vyložte pečícím papírem. Nalijte do ní těsto a rozprostřete do něj borůvky. Nakonec navrch pokrájejte kousky másla.
- 3Bublaninu pečte přibližně 30 minut. Povrch by měl být krásně zlatavý. Po upečení bublaninu posypte moučkovým cukrem.

Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!