Doprava

Košík

12 PORCÍ
Rychlovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 vejce
  • 250 g borůvek
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 250 ml plnotučného mléka nebo smetany ke šlehání
  • 20 g másla
  • Sůl
  • Cukr moučka na posypání

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Vejce vyklepněte do misky, osolte a rozkvedlejte metličkou. Přilijte mléko, přisypte mouku a cukr a vymíchejte řidší těsto.
  • 2
    Troubu předeřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu vyložte pečícím papírem. Nalijte do ní těsto a rozprostřete do něj borůvky. Nakonec navrch pokrájejte kousky másla.
  • 3
    Bublaninu pečte přibližně 30 minut. Povrch by měl být krásně zlatavý. Po upečení bublaninu posypte moučkovým cukrem.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY