Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 800 g rajčat
- 200 g červené papriky
- 20 g parmazánu
- 10 stroužků česneku
- 240 g bílých fazolí z plechovky
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
TIP
- Čerstvé oregáno
- Mletý pepř
Postup
- 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 200 °C a připravte si pekáč o velikosti alespoň 25 cm × 30 cm.
- 2Rajčata rozkrájejte na poloviny. Papriku očistěte a nakrájejte na větší kusy. Parmazán nastrouhejte najemno. Česnek oloupejte. Následně vložte rozkrojená rajčata, nakrájenou papriku, nastrouhaný parmazán i oloupaný česnek do připraveného pekáče, přidejte scezené fazole z plechovky, čerstvou bazalku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a promíchejte. Pekáč vložte do trouby a pečte 30–35 minut při 195–200 °C.
- 3Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby, upečenou směs přesuňte do mixéru, přilijte k ní zeleninový vývar a rozmixujte dohladka. Hotovou polévku podle potřeby ohřejte, poté ji rozdělte do 4 talířů, každou porci ozdobte ¼ lžíce olivového oleje a podávejte.
Tip
Polévku můžete před podáváním ozdobit také čerstvým oreganem, čerstvou bazalkou a mletým pepřem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je
