Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více

4 Porce
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 800 g rajčat
  • 200 g červené papriky
  • 20 g parmazánu
  • 10 stroužků česneku
  • 240 g bílých fazolí z plechovky
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru

TIP

  • Čerstvé oregáno
  • Mletý pepř

Postup

  • 1
    Nejprve si dejte předehřívat troubu na 200 °C a připravte si pekáč o velikosti alespoň 25 cm × 30 cm.
  • 2
    Rajčata rozkrájejte na poloviny. Papriku očistěte a nakrájejte na větší kusy. Parmazán nastrouhejte najemno. Česnek oloupejte. Následně vložte rozkrojená rajčata, nakrájenou papriku, nastrouhaný parmazán i oloupaný česnek do připraveného pekáče, přidejte scezené fazole z plechovky, čerstvou bazalku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a promíchejte. Pekáč vložte do trouby a pečte 30⁠–⁠35 minut při 195⁠–⁠200 °C.
  • 3
    Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby, upečenou směs přesuňte do mixéru, přilijte k ní zeleninový vývar a rozmixujte dohladka. Hotovou polévku podle potřeby ohřejte, poté ji rozdělte do 4 talířů, každou porci ozdobte ¼ lžíce olivového oleje a podávejte.
Tip
Polévku můžete před podáváním ozdobit také čerstvým oreganem, čerstvou bazalkou a mletým pepřem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je

Ingredience

TIP