Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 160 g ovesných vloček jemných
- 100 g bílého jogurtu
- 50 g medu
- 3 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 větší jablka
TIP
- Hořká čokoláda
- Nasekané libovolné ořechy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si zapékací mísu (15 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
- 2Poté si vezměte větší mísu, dejte do ní ovesné vločky, bílý jogurt, med, vejce, kypřicí prášek, skořici a kokosový olej a metličkou vše smíchejte v hladké těsto. Následně si omyjte jablka, nastrouhejte je i se slupkou nahrubo a přimíchejte je do těsta. Vzniklou směs nalijte do zapékací formy a pečte 25–30 minut při 180–190 °C.
- 3Po upečení buchtu vyjměte z trouby, nakrájejte na 4 porce a podávejte.
TIP
- 1Přidejte do těsta nahrubo nakrájenou hořkou čokoládu (min. 70%) nebo nahrubo nasekané libovolné ořechy.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.