Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 200 g řeckého jogurtu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 vaječný žloutek
- 100 g kukuřičné strouhanky
- 500 g hlívy ústřičné
Na kaši
- 800 g syrových brambor
- 250 ml polotučného mléka
- 20 g másla
TIP
- Salát
- Cherry rajčata
- Rukola
- Olivový olej
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Hlívu očistěte a rozeberte na jednotlivé části.
- 2Nyní si dejte předehřívat troubu na 180–185 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem. Poté si připravte 2 mísy na obalování: Do jedné mísy dejte jogurt, mletou papriku, oregano, žloutek, sůl a pepř a promíchejte. Do druhé mísy nasypte kukuřičnou strouhanku. Následně jednotlivé části hlívy obalte vždy nejprve v jogurtové směsi a poté v kukuřičné strouhance a obalenou hlívu pokládejte na vyložený plech. Až obalíte všechnu hlívu, vložte plech do trouby a pečte 25–30 minut při 180–185 °C.
- 3Mezitím dejte vařit nakrájené brambory: Vložte je do většího hrnce se studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte na silném plameni 13–15 minut do změknutí. Uvařené brambory sceďte, vraťte zpět do hrnce, přidejte k nim 250 ml vlažného mléka, máslo a sůl a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte hladkou kaši, kterou rozdělte do 3 talířů.
- 4Jakmile se dopečou hlívové řízky, vyndejte je z trouby, rozdělte je k jednotlivým porcím bramborové kaše a podávejte.
TIP
- 1Hotový pokrm můžete obohatit zeleninovým salátem z rukoly, cherry rajčátek a olivového oleje.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je