Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 1 střední žlutá cibule
- 250 g cherry rajčátek
- 1 žlutá paprika
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 lžička sušené bazalky
- 250 g čerstvých gnocchi
- 125 g mozzarelly
- 30 g strouhaného parmazánu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 220 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.
- 2Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky. Cherry rajčátka omyjte. Papriku omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Česnek prolisujte a smíchejte ho s 1 lžící oleje a sušenou bazalkou. Všechnu zeleninu dejte společně s gnocchi na plech, zalijte olejem smíchaným s česnekem a bazalkou a pečte 15–20 minut při 210–220 °C.
- 3Následně plech vyndejte, natrhejte si mozzarellu na větší kusy a přidejte ji na plech k zelenině. Poté celou směs posypte nastrouhaným parmazánem a vraťte do trouby na 1–2 minuty, aby se sýr rozpustil.
- 4Jakmile se sýr rozpustí, plech vyndejte, pečenou směs rozdělte do 2 talířů a ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je