Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 1 střední žlutá cibule
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 žlutá paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 250 g čerstvých gnocchi
  • 125 g mozzarelly
  • 30 g strouhaného parmazánu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Nejprve začněte předehřívat troubu na 220 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky. Cherry rajčátka omyjte. Papriku omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Česnek prolisujte a smíchejte ho s 1 lžící oleje a sušenou bazalkou. Všechnu zeleninu dejte společně s gnocchi na plech, zalijte olejem smíchaným s česnekem a bazalkou a pečte 15⁠–⁠20 minut při 210⁠–⁠220 °C.
  • 3
    Následně plech vyndejte, natrhejte si mozzarellu na větší kusy a přidejte ji na plech k zelenině. Poté celou směs posypte nastrouhaným parmazánem a vraťte do trouby na 1⁠–⁠2 minuty, aby se sýr rozpustil.
  • 4
    Jakmile se sýr rozpustí, plech vyndejte, pečenou směs rozdělte do 2 talířů a ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je

Ingredience