Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 Porce

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Na těsto

  • 300 g bílé špaldové mouky hladké
  • 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje

Na náplň

  • 1 střední cuketa
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g smetanového sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g mozzarelly
  • šťáva z 1 malého citronu
  • 2 hrsti čerstvé bazalky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Nejprve začněte připravovat těsto: Vezměte si větší mísu, dejte do ní bílou i celozrnnou špaldovou mouku a do mouky udělejte důlek. Do důlku nalijte 200 ml teplé vody a do vody přisypte třtinový cukr a nadrobte droždí. Mísu poté odložte na 5⁠–⁠10 minut stranou, aby se droždí aktivovalo. Následně do mísy přidejte 2 lžíce oleje a 1 lžičku soli a obsah mísy vypracujte v hladké těsto. Poté mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte 20⁠–⁠30 minut kynout.
  • 2Mezitím do čisté mísy pomocí škrabky nastrouhejte cuketu na tenké plátky, následně ji osolte a dejte na 5⁠–⁠8 minut stranou, aby pustila vodu. Poté si oloupejte česnek, prolisujte ho do menší misky, přidejte k němu smetanový sýr, promíchejte a výslednou směs dochuťte solí a pepřem. Odstátou cuketu slijte a opatrně vymačkejte.
  • 3Přibližně 10 minut před koncem kynutí těsta dejte předehřívat troubu na 210 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 4Vykynuté těsto rozprostřete na vyložený plech, vložte do trouby a pečte 10 minut při 200⁠–⁠210 °C. Poté těsto vyndejte z trouby, potřete ho směsí smetanového sýra a česneku, navrch rozložte vymačkanou cuketu a vše zakápněte 2 lžícemi olivového oleje. Následně pizzu vraťte do trouby a pečte dalších 12 minut při 200⁠–⁠210 °C. Mezitím si natrhejte mozzarellu na menší kousky.
  • 5Po uvedené době pizzu vytáhněte z trouby, rozložte na ni natrhanou mozzarellu a pizzu vraťte ještě na 2⁠–⁠3 minuty do trouby, aby se mozzarella roztopila.
  • 6Hotovou pizzu podle chuti zakápněte citronovou šťávou, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

*

  • 1Pokud použijete sušenou bazalku, přidejte ji do směsi smetanového sýra a česneku.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je

Na těsto

Na náplň