Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4x 200 g tempehu
- 300 g černé rýže
- 10 lžic Shoyu art sójové omáčky
- 5 lžic jemného kečupu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 celá skořice
- 5 ks kuliček nového koření
- 5 ks hřebíčku
- 400 g konzervované cizrny
- 2 středně velká rajčata
- 1 hrst sekané čerstvé hladkolisté petržele
- 1 lžíce ghí nebo másla
- 1 okurka
- Černý a bílý sezam
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Smícháme sójovou omáčku, kečup, 1 lžíci oleje a třtinový cukr. Přidáme rozmačkaný česnek a vše společně promícháme. Do misky dáme tempeh a zalijeme připravenou marinádou. Necháme v lednici marinovat nejméně hodinu.
- 2V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme marinovaý tempeh 20- 25 minut, dokud marináda nezkaramelizuje. V průběhu můžeme tempeh marinádou potírat.
- 3Černou rýži uvaříme podle návodu společně se skořicí, novým kořením a hřebíčkem. Po uvaření vyndáme koření a vmícháme ghí, případně máslo a osolíme.
- 4Cizrnu propláchneme, přidáme 1 lžíci olivového oleje, rajčata nasekaná najemno a nasekanou petržel. Osolíme a opepříme. Okurku oloupeme na nakrájíme na plátky za pomocí škrabky na brambory. Osolíme, opepříme a posypeme sezamovými semínky.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.