Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4x 200 g tempehu
  • 300 g černé rýže
  • 10 lžic Shoyu art sójové omáčky
  • 5 lžic jemného kečupu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 celá skořice
  • 5 ks kuliček nového koření
  • 5 ks hřebíčku
  • 400 g konzervované cizrny
  • 2 středně velká rajčata
  • 1 hrst sekané čerstvé hladkolisté petržele
  • 1 lžíce ghí nebo másla
  • 1 okurka
  • Černý a bílý sezam
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Smícháme sójovou omáčku, kečup, 1 lžíci oleje a třtinový cukr. Přidáme rozmačkaný česnek a vše společně promícháme. Do misky dáme tempeh a zalijeme připravenou marinádou. Necháme v lednici marinovat nejméně hodinu.
  • 2
    V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme marinovaý tempeh 20- 25 minut, dokud marináda nezkaramelizuje. V průběhu můžeme tempeh marinádou potírat.
  • 3
    Černou rýži uvaříme podle návodu společně se skořicí, novým kořením a hřebíčkem. Po uvaření vyndáme koření a vmícháme ghí, případně máslo a osolíme.
  • 4
    Cizrnu propláchneme, přidáme 1 lžíci olivového oleje, rajčata nasekaná najemno a nasekanou petržel. Osolíme a opepříme. Okurku oloupeme na nakrájíme na plátky za pomocí škrabky na brambory. Osolíme, opepříme a posypeme sezamovými semínky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY