Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 vejce
- 120 g mandlové mouky
- 30 g hladké pohankové mouky
- 140 g hrnku mléka
- 2 lžičky (10 g) prášku do pečiva
- 20 g třtinového cukru
- Špetka soli
- Slunečnicový olej
- 100 g zakysané smetany
- Maliny
- Borůvky
- Pekanové ořechy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mandlovou a pohankovou mouku, mléko, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. Metličkou prošleháme do hladké konzistence.
- 2Na pánev kápneme olej, rozetřeme mašlovačkou a na středním plameni rozehřejeme. Snížíme na nízký plamen a na pánvi tvoříme lívance o průměru 10 cm. K tomu nám postačí 2 velké lžíce těsta.
- 3Opékáme dozlatova, otočíme a opečeme z druhé strany. Hotové lívance odkládáme na mřížku.
- 4Podáváme se zakysanou smetanou, ovocem a pekanovými ořechy.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!