• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 350 g syrových batátů
  • 250 g brokolice
  • ½ menšího citronu
  • 20 g másla
  • 1 lžička mletého chilli
  • 400 g filetů z lososa (cca 2 filety)
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 100 g balkánského sýra
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 180⁠–⁠185 °C, připravte si zapékací nádobu o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte ji pečicím papírem.
  • 2Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, brokolici rozeberte na růžičky a citron nakrájejte na tenké plátky. Poté si vezměte malý rendlík, dejte do něj máslo a na mírném plameni ho rozpusťte (potrvá to 1⁠–⁠2 minuty). Následně do připravené zapékací nádoby vložte plátky batátů a citronu, růžičky brokolice, sůl, pepř, mleté chilli a rozpuštěné máslo a promíchejte. Navrch vzniklé směsi položte lososí filety, osolte je a opepřete. Poté vložte zapékací nádobu do trouby a pečte 20⁠–⁠25 minut na 180⁠–⁠185 °C.
  • 3Mezitím si nahrubo nasekejte petrželovou nať a rozdrobte balkánský sýr.
  • 4Až se dopeče losos se zeleninou, vyjměte zapékací nádobu z trouby, pokrm posypte rozdrobeným balkánským sýrem a nasekanou petrželovou natí a podávejte.
Tip
Druhou polovinu citronu můžete nakrájet na měsíčky a podávat s lososem ⁠–⁠ podle potřeby si tak můžete lososa dochutit citronovou šťávou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE