Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

10 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g čerstvých jahod (nebo mražených)
  • 100 g másla
  • 2 vejce velikosti M
  • 50 g medu v tekutém stavu
  • 100 g zakysané smetany (12 % tuku)
  • 300 ml polotučného mléka
  • 400 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g třtinového cukru krystal

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte ho pečicím papírem.
  • 2
    Jahody očistěte a nakrájejte na poloviny. Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni ho rozpusťte (potrvá to 2⁠–⁠3 minuty). Poté si vezměte větší mísu a smíchejte v ní vejce, rozpuštěné máslo, med, zakysanou smetanu a mléko. Do vzniklé směsi prosejte špaldovou mouku a kypřicí prášek, přisypte třtinový cukr a vše smíchejte v hladké těsto. Těsto nalijte na vyložený plech, navrch rozprostřete nakrájené jahody a pečte 35⁠–⁠40 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 3
    Po upečení nechte koláč zhruba 1 hodinu chladnout. Následně ho nakrájejte na 10 porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE