Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g čerstvých jahod (nebo mražených)
- 100 g másla
- 2 vejce velikosti M
- 50 g medu v tekutém stavu
- 100 g zakysané smetany (12 % tuku)
- 300 ml polotučného mléka
- 400 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 50 g třtinového cukru krystal
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte ho pečicím papírem.
- 2Jahody očistěte a nakrájejte na poloviny. Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni ho rozpusťte (potrvá to 2–3 minuty). Poté si vezměte větší mísu a smíchejte v ní vejce, rozpuštěné máslo, med, zakysanou smetanu a mléko. Do vzniklé směsi prosejte špaldovou mouku a kypřicí prášek, přisypte třtinový cukr a vše smíchejte v hladké těsto. Těsto nalijte na vyložený plech, navrch rozprostřete nakrájené jahody a pečte 35–40 minut při 175–180 °C.
- 3Po upečení nechte koláč zhruba 1 hodinu chladnout. Následně ho nakrájejte na 10 porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.