Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA MARINÁDU
- 500 g vepřového bůčku
- 100 g soli
- 100 g krupicového cukru
- 2 l vody
- 2 stroužky česneku
- 1 PL sladké červené papriky
- 1 PL celého kmínu
- 1 PL celého černého pepře
- 3 bobkové listy
SUROVINY NA PEČENÍ
- 2 stroužky česneku
- 1 PL sladké červené papriky
- ½ PL uzené mleté papriky
- 200 ml rostlinného olej
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA MARINOVÁNÍ
- 1Do hrnce nalijte vodu, přidejte všechny ostatní suroviny kromě masa a přiveďte k varu. Poté nechte lák zcela vychladnout.
- 2Bůček dejte do hlubšího pekáčku kůží dolů. Zalijte ho lákem aby byl zcela ponořený. Pekáček zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice marinovat na 24 hodin. Pokud máte možnost a čas, nechte bůček marinovat klidně dva dny. Chuť bude poté mnohem výraznější a lahodnější.
POSTUP NA PEČENÍ
- 1Marinovaný bůček vytáhněte z láku, lehce ho opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Kůži nařežte do mřížky.
- 2Česnek oloupejte a dejte do hmoždíře. Přidejte větší špetku soli a připravte pastu. Tu poté smíchejte se sladkou i uzenou paprikou a přidejte kousek vody aby vznikla řidší pastovitá konzistence. Potřete ní celý bůček a dejte ho do čistého pekáčku kůží nahoru. Pekáč zakryjte alobalem.
- 3Troubu předehřejte na 90 °C a bůček pečte alespoň 6 hodin aby zcela změknul. Po 6 hodinách zkontrolujte jestli je bůček měkký. Z boku do masa zapíchněte špejly a pokud hladce přejde skrz celou šířku, máte hotovo. Pokud ne, pečte další hodinu, nebo podle potřeby.
- 4Po upečení bůček z trouby vytáhněte. V kastrolu ohřejte olej na teplotu kolem 180 °C. Pomocí naběračky kůži polévejte vroucím olejem aby se vyškvařila.

Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!