4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g celozrnných pšeničných špaget v suchém stavu
- 100 g žluté cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvé petrželové natě (lze vynechat)
- 20 g parmazánu
- 500 g cukety
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 200 ml sójové smetany (lze nahradit 12% smetanou na vaření)
- Kůra z 1 středního citronu (nastrouhaná najemno)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K TIPU
- Čerstvá bazalka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve do většího hrnce nalijte dostatečné množství vody na vaření špaget, osolte ji a přiveďte na silném plameni k varu. Jakmile voda začne vřít, přidejte do hrnce špagety a vařte je 14–15 minut na středním plameni.
- 2Mezitím si připravte další ingredience: Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Petrželovou nať nasekejte nahrubo. Parmazán nastrouhejte najemno. Cuketu omyjte a ze slupky a části dužiny bez semínek škrabkou vytvořte dlouhé proužky. Část, ve které jsou semena, poté nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm.
- 3Po uvaření špaget si do hrníčku odeberte 200 ml vody, ve které se špagety vařily, a následně špagety sceďte.
- 4Nyní si vezměte pánev a na středním plameni v ní rozpalte 2 lžíce oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a kostičky cukety a vše opékejte 2 minuty na středním plameni. Po této době do pánve nalijte 100–200 ml vody ze špaget, abyste omáčku zjemnili, přidejte proužky cukety, sójovou smetanu, citronovou kůru, sůl a pepř a celou směs provařte 1 minutu na středním plameni. Nakonec do pánve přidejte scezené špagety a nasekanou petrželovou nať a promíchejte.
- 5Hotové cuketové špagety rozdělte na 4 porce, každou porci posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.