Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
8 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 15 g želatiny v prášku
  • 150 g ovesných vloček jemných
  • 60 g jemného arašídového másla
  • 60 g kokosového oleje v tekutém stavu
  • 400 g čerstvých jahod
  • 750 g polotučného tvarohu
  • 300 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
  • 90 g medu v tekutém stavu

SUROVINY K TIPU

  • Máta na ozdobu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte koláčovou formu (⌀ 22 cm) a spodek vyložte pečicím papírem. Želatinu dejte do menšího kastrůlku, zalijte 150 ml vody a dejte stranou odležet, aby nabobtnala.
  • 2Než nabobtná želatina, připravte si korpus: Ve středně velké míse smíchejte ovesné vločky s arašídovým máslem a kokosovým olejem, výslednou směs rozprostřete na spodek koláčové formy a upěchujte spodkem skleničky. Jahody omyjte, nakrájejte na poloviny a vyskládejte po obvodu koláčové formy rozkrojenou stranou ven. Jahody, které vám zbydou, uchovejte v lednici na později a koláčovou formu s korpusem dejte také chladit do lednice.
  • 3Následně si připravte větší mísu, ve které smíchejte tvaroh s jogurtem a medem. Nabobtnalou želatinu dejte do kastrůlku a za stálého míchání ji zahřívejte 1⁠–⁠3 minuty na mírném plameni, dokud se nerozpustí. Rozpuštěnou želatinu poté přelijte do mísy s tvarohovou směsí a promíchejte.
  • 4Nyní vyndejte z lednice koláčovou formu, na vychlazený korpus naneste připravenou tvarohovou směs a formu dejte znovu do lednice na minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc), aby koláč ztuhl.
  • 5Před podáváním koláč ozdobte zbylými jahodami a podávejte.
Tip
Hotový koláč můžete ozdobit i několika lístky čerstvé máty.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU