8 PORCÍ
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 15 g želatiny v prášku
- 150 g ovesných vloček jemných
- 60 g jemného arašídového másla
- 60 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 400 g čerstvých jahod
- 750 g polotučného tvarohu
- 300 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 90 g medu v tekutém stavu
SUROVINY K TIPU
- Máta na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte koláčovou formu (⌀ 22 cm) a spodek vyložte pečicím papírem. Želatinu dejte do menšího kastrůlku, zalijte 150 ml vody a dejte stranou odležet, aby nabobtnala.
- 2Než nabobtná želatina, připravte si korpus: Ve středně velké míse smíchejte ovesné vločky s arašídovým máslem a kokosovým olejem, výslednou směs rozprostřete na spodek koláčové formy a upěchujte spodkem skleničky. Jahody omyjte, nakrájejte na poloviny a vyskládejte po obvodu koláčové formy rozkrojenou stranou ven. Jahody, které vám zbydou, uchovejte v lednici na později a koláčovou formu s korpusem dejte také chladit do lednice.
- 3Následně si připravte větší mísu, ve které smíchejte tvaroh s jogurtem a medem. Nabobtnalou želatinu dejte do kastrůlku a za stálého míchání ji zahřívejte 1–3 minuty na mírném plameni, dokud se nerozpustí. Rozpuštěnou želatinu poté přelijte do mísy s tvarohovou směsí a promíchejte.
- 4Nyní vyndejte z lednice koláčovou formu, na vychlazený korpus naneste připravenou tvarohovou směs a formu dejte znovu do lednice na minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc), aby koláč ztuhl.
- 5Před podáváním koláč ozdobte zbylými jahodami a podávejte.
Tip
Hotový koláč můžete ozdobit i několika lístky čerstvé máty.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.