Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
16 PORCÍNovinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 3 vejce velikosti M
  • Kůra z 1 citrónu
  • 150 g másla
  • 100 g jumbo zlatých rozinek
  • 18 g prášku do pečiva s vinným kamenem
  • 100 g blanšírovaných mandlí - plátky
  • 20 g vanilkového cukru
  • 180 g moučkového cukru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1 Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Přisypeme moučkový cukr, vanilkový cukr a přidáme 2 vejce. Společně vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme tvaroh a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dále přidáme rozinky, citrónovou kůru a 2/3 mandlí. Uhněteme konzistentní těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a vytvoříme 2 bochníky. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbytkem mandlí.
  • 2Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v rozehřáté troubě na spodní a horní ohřev. 10 minut pečeme na 200 stupňů a poté snížíme teplotu na 160 stupňů. Pečeme dalších cca 45-50 minut. Špejlí zkusíme, zda se těsto nelepí. Mazanec podáváme ihned po upečení, kdy je krásně měkký a vláčný. Pokud ho budeme chtít konzumovat později, necháme jej odležet v alobalu nejméně 1-2 dny. Skvěle se k němu hodí jahodová marmeláda.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY