16 PORCÍNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g hladké mouky
- 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- 3 vejce velikosti M
- Kůra z 1 citrónu
- 150 g másla
- 100 g jumbo zlatých rozinek
- 18 g prášku do pečiva s vinným kamenem
- 100 g blanšírovaných mandlí - plátky
- 20 g vanilkového cukru
- 180 g moučkového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1 Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Přisypeme moučkový cukr, vanilkový cukr a přidáme 2 vejce. Společně vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme tvaroh a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dále přidáme rozinky, citrónovou kůru a 2/3 mandlí. Uhněteme konzistentní těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a vytvoříme 2 bochníky. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbytkem mandlí.
- 2Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v rozehřáté troubě na spodní a horní ohřev. 10 minut pečeme na 200 stupňů a poté snížíme teplotu na 160 stupňů. Pečeme dalších cca 45-50 minut. Špejlí zkusíme, zda se těsto nelepí. Mazanec podáváme ihned po upečení, kdy je krásně měkký a vláčný. Pokud ho budeme chtít konzumovat později, necháme jej odležet v alobalu nejméně 1-2 dny. Skvěle se k němu hodí jahodová marmeláda.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.